Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hral NHL, získal historický titul s Banskou Bystricou: Teraz sa Kanaďan sťahuje z Rumunska do Poľska

OSVIENČIM - Poľský klub Unia Osvienčim na svojom oficiálnom webe potvrdil príchod kanadského obrancu Tya Wisharta, ktorý podpísal ročný kontrakt.
Zdroj: 20719
Zdieľajte:

33-ročný robustný bek predošlú sezónu odohral za rumunský tím SC Csíkszereda, nastupoval s ním v domácej súťaži i nadnárodnej Erste Lige. Výpočet jeho pôsobísk je poriadne bohatý a patrí doň aj jeden ročník v drese HC ´05 Banská Bystrica, kde sa tešil z prvého titulu v histórii "Baranov". Bol neodmysliteľnou súčasťou prvej obrannej formácie s produktívnym Mathewom Maionem.

Prečítajte si aj

Nitra pokračuje v uzatváraní kontraktov, v útoku sa opäť predstaví opora s vyše 430 zápasmi v extralige

Za Tampu Bay Lightning a New York Islanders nastúpil na 26 stretnutí NHL (1+5). Zahral si najvyššiu českú ligu za Pardubice, v Nemecku bol súčasťou tímov Schwenninger Wild Wings a Eispiraten Crimmitschau, švédsku skúsenosť má z Mory a maďarskú ako hráč Féherváru v EBEL lige, súčasnej IceHL. Päť rokov strávil v AHL, rovnakú porciu vo WHL.

Na MS do 18 rokov bol kapitánom Kanady, keď viedol družinu okolo Jonathana Berniera, Keatona Ellerbyho, Justina Azeveda, Brandona Suttera a hlavne Johna Tavaresa. Wishart bol draftovaný v roku 2006, už v prvom kole z celkového 16. miesta, kedy si ho vybralo San José Sharks.

Zaujímavosťou je, že Ty Wishart má dvojičku, jeho sestra Tia Wishart takisto hrávala hokej, bola brankárka, no "iba" na univerzite.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: unia-oswiecim.pl, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články