Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majstrovský HKM Zvolen ukončil prvú fázu letnej prípravy: Aby aj nová sezóna bola taká dlhá ako tá predošlá

ZVOLEN - Hokejisti HKM Zvolen počas leta tvrdo trénujú v rôznom prostredí.
Zdroj: 39398
Zdieľajte:

Prvá fáza prípravy hráčov Zvolena trvala päť týždňov. Počas nej sa hráči venovali silovým zložkám, ktoré dopĺňali tréningom na futbalovom i hokejovom štadióne, ako aj v posilňovni.

„Nastavené je to tak, že po dohode s hlavným trénerom mám vo fáze letnej prípravy na suchu prakticky voľnú ruku v tvorení programu a náplne tréningov. Konzultovali sme spolu dopredu časy a priestory tréningov, ale ich samotný obsah nechal Peter Oremus na mňa. Myslím, že tak by to v klube malo byť - jasne dané právomoci i zodpovednosť. Človek ale potom musí vyvinúť maximálnu snahu, aby čo najlepšie pripravil trénerovi mužstvo na ľad, nesklamal dôveru do neho vloženú a odviedol prácu na najvyššej úrovni. " povedal pre klub kondičný tréner Richard Pinka.

Podľa slov trénera v doterajšej príprave, aj keď uplynulá sezóna bola dlhá, stihli urobiť to, čo potrebovali, aby naštartovali druhú fázu, ktorá začína o necelé dva týždne.

Prečítajte si aj

Patrik Lamper by mal zapadnúť do nového systému českého Mountfield HK: Skúsený, poctivý a pracovitý hráč

„Toto už mám odkomunikované, hlavný tréner má predstavu, čo chce robiť na ľade. Je to plne v réžii Petra Oremusa a jeho asistentov, na to sú tu. Budeme ale ešte pokračovať aj na suchu, tie tréningy budú mať stále svoju váhu a budú rovnocenné s tréningami na ľade. Záťaž bude pokračovať, i keď už budeme hrať aj prípravné zápasy, ktoré budú tiež určitým merítkom pripravenosti. Určite môžem za všetkých povedať, že urobíme všetko preto, aby aj nová sezóna bola taká dlhá ako tá predošlá. " uviedol pre HKM.

Hlavný tréner musí byť počas prípravy s asistentmi stotožnený, aby mali jednotný tréningový plán. HKM bude po úspešnej sezóne útočiť na najvyššie pozície s vysokou pravdepodobnosťou aj nasledujúcu sezónu a je na kádri, akú námahu do prípravy vynaloží počas leta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HKM Zvolen

Diskusia

Podobné články