Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Černák v NHL dokázal to, čo ešte žiadny Slovák: Určite to nemožno považovať za úspech slovenského hokeja

TAMPA BAY - Slovenský obranca Erik Černák má za sebou tretiu sezónu v zámorí. S obhájením trofeje back to back má sľubne našliapnuté do ďalšej kariéry v Tampe Bay.
Zdroj: 39931
Zdieľajte:

Slovákov v dnešnej dobe nie je v NHL veľa, na druhej strane tí, ktorí tam sú, robia Slovensku dobré meno. Erik Černák rozhodne patrí medzi nich. Viacerí Slováci trofej obhájili, ale nie back to back. Dokázal to, čo sa doposiaľ nepodarilo žiadnemu Slovákovi.

„Je to úspech Erika Černáka, ktorý sa dokázal presadiť v obrovskej konkurencii v takom kvalitnom tíme, ako je Tampa. Určite to ale nemožno považovať za úspech slovenského hokeja. Erik si to vydrel sám ako jednotlivec,“ uviedol pre Sportnet bývalý slovenský reprezentačný obranca Boris Valábik.

Tampu viacerí odborníci odhadovali na konci ročníka na popredných priečkach, obhájiť trofej back to bck však nedokáže hociktorý tím. Naposledy sa to podarilo Pittsburgu Penguins v rokoch 2016/2017. Úspech Tampy v takomto náročnom období, aké máme posledné 2 sezóny od vypuknutia pandémie, je o to viac cenený.

Černák, ktorý v 67 zápasoch v uplynulej sezóne nazbieral za 6 gólov a 22 asistencií dohromady 28 bodov, je v 24 rokoch veľkou nádejou a tiež motiváciou pre iných Slovákov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl

Diskusia

Podobné články