Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fínska enkláva na Zemplíne sa rozrastá

MICHALOVCE - Viacerí Fíni zakotvia pre nasledujúcu sezónu na východe Slovenska. Ich pôsobiskom bude klub z Michaloviec - HK Dukla Ingema Michalovce.
Zdroj: 37559
Zdieľajte:

Nie je to tak dávno, keď do HK Dukla Ingema Michalovce prišiel fínsky tréner Tomek Valtonen. Momentálne sa počas prestupového obdobia objavili ďalšie fínske mená na pozícii brankárov, útočníkov, či obrancov.

Kalle Valtola

Ofenzívny obranca, hrajúci vo Švédsku, mal počas minulej sezóny ťažké obdobie, nakoľko jeho klub MORA IK pre zložitú finančnú situáciu sezónu nedohral. Kalle následne dohral minulú sezónu v Liptovskom Mikuláši. Ako píšu Michalovce a ukazujú štatistiky, Kalle má vynikajúcu strelu od modrej čiary a je skvelý hráč na power play.

Janne Keränen

Utočník hrajúci na ľavom krídle. V minulej sezóne pôsobil v drese fínskeho klubu Sport a nastrieľal 13 gólov, ku ktorým pridal 7 asistencií. Vo veku 34 rokov sa tak stal ďalšou posilou pre líšky" z Michaloviec.

Mikko Nuutinen

Mnohí si ho pamätáte z minulej sezóny, keď obliekal dres HKM Zvolen, ktorému výraznou mierou pomohol k zisku titulu. Počas 63 zápasov dosiahol 64 bodov, keď zaznamenal 24 gólov a 40 asistencií. Ako sám povedal, na Slovensku sa rozhodol ostať aj ďalší rok, aby posilnil klub zo Zemplína.

Prečítajte si aj

NHL v slzách: Zomrel legendárny obranca a držiteľ Stanleyho pohára

Karolus Kaarlehto

Hráč pochádzajúci z Turku a merajúci 187 centimetrov. Ako brankár pôsobil vo Fínsku a v Dánsku. Michalovce ma počas vlaňajšej sezóny nadchli. Aj preto som chcel byť veľmi súčasťou tejto organizácie. Som súťaživý typ, chcem vyhrávať a myslím si, že v Michalovciach na to budem mať ideálnu príležitosť.” ako sám pre klubový Facebook skonštatoval.

Julius Pohjanoksa

Ďalší z brankárov, ktorý bude v budúcej sezóne pôsobiť v michalovskom kádri. Julius konštatoval: S Karolusom sa poznáme veľmi dobre. Rástli sme spolu v Turku, chytali sme spolu v Tuto Hockey. Naša súťaživosť určite bude prospešná pre obidvoch, ako aj pre samotný klub.”

Michalovce majú po minuloročnej sezóne tie najvyššie očakávania, ktoré môžu s daným kádrom naplniť. Ako spomína klub, chcú sa popasovať ešte o vyššie ciele ako tomu bolo minulý rok. Verme, že sa nová sezóna rozbehne bez problémov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HK Dukla Ingema Michalovce

Diskusia

Podobné články