Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejisti, ktorých spájajú problémy so zákonom

Ľadový hokej je tvrdá hra, v mnohých prípadoch ho tak hrajú extrémne tvrdí muži. Niektorí si túto vlastnosť priviedli aj do súkromného života, za čo ich osud zaviedol za mreže.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podaktorí hokejoví hráči si bitkárske taktiky, či drsný prejav z ľadu osvedčia aj v bežnej spoločnosti. Za nezodpovedné správanie však môžu prísť do kontaktu aj so súdom. V predošlom článku sme vám predstavili Mika Dantona, ktorý okúsil život za mrežami. Dnes vám prinášame ďalšie dôkazy, že pre niektorých ľudí je veľmi náročné oddeliť drsný prejav z ľadových plôch od súkromného života.

Chabibulin a alkohol za volanom

Ruský brankár Nikolaj Chabibulin obliekal v NHL dresy Edmontonu Oilers a Chicaga Blackhawks. Hokejista sa dostal za mreže za alkohol za volantom. Potvrdil tak večnú pripomienku k svojim krajanom, ktorí sú podľa povier spoločensky veľmi aktívni. Chabibulin riadil vozidlo veľmi rýchlo a keď ho zastavil policajt, cítil z jeho dychu alkohol. V konečnom dôsledku mu súd prikázal zaplatiť pokutu 1500 amerických dolárov, mesiac väzenia a taktiež musel absolvovať protialkoholickú liečbu. Rus strávil prvú polovicu trestu za mrežami a druhú v domácom väzení, kde bol monitorovaný špeciálnym náramkom. Taktiež si musel zvyknúť na náhodnú kontrolu, ktorá sa ubezpečovala, či Chabibulin počas svojho trestu nepije alkohol.

Nádherný zákrok Chabibulina v drese Chicaga:

.

Násilie v podaní Varlamova

Vyzerá to tak, že ďalší spomínaný ruský brankár to má s právom nahnuté omnoho viac. Semiona Varlamova žalovala jeho bývalá priateľka z únosu a domáceho násilia. Hokejista je podozrivý že svoju bývalú partnerku násilne uniesol, neskôr dokopal a vyťahal za vlasy. Za tento čin bol Semion ihneď zadržaný. Neskôr ho z väznice prepustili na kauciu 5000 amerických dolárov a pre nedostatok dôkazov hokejistu z obvinení úplne zbavili. Tento prípad sa však momentálne opäť obnovuje, nakoľko iba pred troma dňami vyšla v médiách informácia, že bývalá Varlamovova priateľka hokejistu žaluje opäť, nakoľko incident domáceho násilia sa mal odohrať v rokoch 2012 a 2013 hneď niekoľkokrát. Ruský hokejista sa podľa nej v podnapitom stave v jej prítomnosti nevedel permanentne ovládať. Semion Varlamov momentálne oblieka dres klubu Colorado Avalanche.

Varlamov ukazuje výborné zákroky aj súčasnej sezóne:

.

Prorokove domáce násilie

Obdobný prípad zasiahol aj susednú českú republiku, keď v januári 2006 zbil hráč Litvínova Ivo Prorok svoju manželku a hneď na to utiekol do lesa. Hokejistovi hrozil za tento čin trest odňatia slobody na tri roky. Trestné konanie však napokon bolo ukončené. Niekdajší český reprezentant mal so svojou ženou búrlivý vzťah, ktorý ukončila až veľká tragédia. Keď bol pár v rozvodovom konaní, Prorokova manželka náhle zomrela na krvácanie do mozgu.

.

Lúpežné prepadnutie, či marihuana Coteho

Bývalý hráč NHL Patrick Cote si pôjde posedieť do cely za úplne iný čin. Hokejista bol obvinený za lúpežné prepadnutie banky. Zaujímavosťou je, že Kanaďana chytila polícia celkom náhodne. Keď sa hráčovi pokazilo auto, vyšetrovatelia zistili, že ide o kradnutý kus. Neskôr však zistili, že ide o zhodného páchateľa, ktorý pred niekoľkými mesiacmi v kabáte s pištoľou v ruke ukradol z finančnej spoločnosti 2000 dolárov. Táto suma však hokejistovi evidentne nestačila, nakoľko o pár dní na to, prepadol rovnakým spôsobom hneď ďalšiu banku. Cote si za svoj čin pôjde sadnúť do väzenia na 30 mesiacov. Bývalý hráč NHL pritom nie je v porušovaní zákona žiadnym nováčikom, nakoľko ho už v minulosti obvinili za marihuanu, či iné krádeže. Patrick Cote odohral v NHL dokopy 105 zápasov, v ktorých strelil iba 1 gól a pripísal si dve asistencie. Omnoho lepšie mu išlo zbieranie trestných minút, keď ich mal dokopy 377.

Cote sa v NHL preslávil skôr bitkami, ako hokejovými akciami:

.

Slovenské prípady

Azda prvotným veľkým šokom bolo pre našu krajinu to, keď hokejista Marcel Hanzal spôsobil pod vplyvom dopravnú nehodu, pri ktorej zabil svojho spoluhráča Štefana Blaha. V tomto prípade nešlo o úmysel, ale tragické následky nezodpovedného správania. Hokejista dostal štyri roky, pričom bol po dvoch prepustený na podmienku na slobodu. Vďaka zraneniu, ktoré sa mu stalo v cele, už ale v hokeji pokračovať nemohol, nastúpil tak na mieste asistenta trénera.

Bitka Hrušku s Hanzalom, ktorý v tom čase obliekal dres Dukly Trenčín:

.

Najväčším šokom bolo pre hokejové Slovensko rozhodne zadržanie hráča HC Košice Ladislava Ščurka. Ten bol zadržaný a neskôr odsúdený za vraždu rozhodcu Mateja Liptaja. Hokejista dostal za tento čin trest odňatia slobody na 8 rokov. Sčurko bol umiestnený do ústavu so stredným stupňom stráženia a ochrannou psychiatrickou liečbou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články