Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prešov dostane od mesta štedrú dotáciu na A-mužstvo

PREŠOV - Poskytnutie dotácií v celkovej sume takmer 520.000 eur v stredu schválilo mestské zastupiteľstvo v Prešove pre celkovo osem žiadateľov. Najväčšia suma - 380.000 eur - ide pre hokejový klub HC 21 Prešov, ktorý zastrešuje A mužstvo seniorov.
Zdroj: 37377
Zdieľajte:

Ďalších 70.000 eur je pre Rímskokatolícku farnosť sv. Mikuláša v Prešove na pokrytie časti nákladov na obnovu fasády Konkatedrály sv. Mikuláša. Východný dištrikt Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku získal 50.000 eur na rekonštrukciu budovy na Baštovej 21 v Prešove za účelom zriadenia diakonického domova, ktorý má seniorom poskytovať komplexné sociálne služby.

Prečítajte si aj

Súper iClinic Bratislava Capitals získal skúseného Fína s minulosťou v Poprade

Ďalšie finančné prostriedky sú pre ŠK Velodrom Prešov (7000 eur) na cyklistické preteky Grand Prix, pre neziskovú organizáciu Pierott (5000 eur) na podujatie Hero Race, pre Židovskú náboženskú obec Prešov (3558 eur) na materiálno-technické zabezpečenie komunitného centra, pre občianske združenie Cyklomaratón Prešov (3000 eur) na podujatie Prešovský cyklomaratón a na materiálnu podporu Folklórneho súboru Rozmarija (900 eur).

Prečítajte si aj

Dukla Trenčín s obrovskou posilou zadných radov

Všetci žiadatelia o dotáciu na mestom podporované oblasti ju dostali, poslankyňa Svetlana Pavlovičová poukázala pritom na ich malý počet. „Jednoznačne mi tu chýba transparentnosť, to znamená publicita. To bolo zanedbané zo strany mesta, pretože ja evidujem oveľa väčšie množstvo potenciálnych žiadateľov,“ povedala.

Prečítajte si aj

Michalovce už nepočítajú so Šoltésom, odchovanec Košíc má nový klub

Poslankyňa Štefánia Andraščíková označila za neetické, že niektorí žiadatelia, ako je to aj v prípade cyklistických podujatí, žiadajú opakovane peniaze od mesta na tú istú akciu z viacerých zdrojov. Podľa informácií z radnice by sa malo do budúcna zabrániť takýmto prístupom.

Prečítajte si aj

Bývalý center Popradu a Prešova po ôsmich rokoch vo Francúzsku uzavrel kariéru
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články