Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česko zverejnilo mená trénerov na nasledujúcu sezónu a prešlo na zámorský model

PRAHA - Českú hokejovú reprezentáciu povedie aj naďalej Filip Pešán. Pri tíme budú pokračovať aj jeho asistenti Martin Straka a Jaroslav Špaček i trenér brankárov Zdeňek Orct. Zostavovanie národného mužstva aj trénerské zloženie pre vrcholné akcie však bude výhradne v kompetencii generálneho manažéra reprezentácie Petra Nedvěda.
Zdroj: 39580
Zdieľajte:

Česi sa priklonili k zámorskému vzoru, ktorý jednomyseľne schválil výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH). "Úpravu právomocí schválili v rámci reprezentácie podľa modelu, ktorý je bežný v zámorí a v ktorom nesie zodpovednosť za zloženie realizačného tímu a nomináciu hráčov generálny manažér," citoval portál idnes.cz tlačového hovorcu ČSLH Zdenka Zikmunda.

Prečítajte si aj

Michalovce už nepočítajú so Šoltésom, odchovanec Košíc má nový klub

Podľa českého modelu však hráčske nominácie vzniknú v spolupráci generálneho manažéra s trénerom a asistentmi, rozhodujúce slovo pri výbere bude mať GM. Tréner a asistenti sa budú venovať predovšetkým vedeniu tréningov, zostave a koučovaniu mužstva pri zápasoch. "O prechode na zámorský model diskutujeme už niekoľko sezón a som rád, že výkonný výbor tento návrh podporil," uviedol prezident Českého hokeja Tomáš Král.

Prečítajte si aj

Bývalý center Popradu a Prešova po ôsmich rokoch vo Francúzsku uzavrel kariéru
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články