Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Víťaz Kontinentálneho pohára a dvojnásobný majster SR ďalšie dva roky súčasťou Popradu

POPRAD - Extraligový klub HK Poprad si poistil služby skúseného obrancu Adama Drgoňa na ďalšie dva roky.
Zdroj: 35934
Zdieľajte:

„Bolo to pre mňa ľahké rozhodnutie. Mám veľkú dôveru trénera Mikulu a tiež aj Poprad bude mať opäť tie najvyššie ciele. Klub funguje na vysokej úrovni, všetky veci klapali, takže nebol žiadny dôvod meniť zamestnávateľa,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu Adam Drgoň o dôvodoch svojho zotrvania pod Tatrami.

Prečítajte si aj

V Baryse Nur Sultan zakotvil hviezdny Kazach

Dvojnásobnému víťazovi extraligy tesne unikol tretí extraligový titul. „Nie som alibista, ktorý tvrdí, že cieľom je dostať sa do play-off a potom sa uvidí. Každý normálny športovec musí mať tie najvyššie ciele. Minulý rok sme mali veľkú kvalitu, tá bude aj tento rok, ostáva kostra tímu a prídu aj nové posily. Budeme chcieť opäť zaútočiť na tie najvyššie priečky,“ zhodnotil 36-ročný bek tímové ambície.

Prečítajte si aj

Okrem Tatara je Montreal aj bez trénera

Adam zažil bodovo najlepšiu sezónu, v ktorej získal 36 bodov a svoje maximum vylepšil o úctyhodných 14 bodov. „Z tohto pohľadu bola minulá sezóna výborná. V prvom rade chcem hrať dobrý hokej a byť zodpovedný vzadu. A to či získam viac bodov, alebo menej, nie je až tak dôležité. Hlavné, ak bude tím vyhrávať,“ uzavrel rozhovor Drgoň.

Prečítajte si aj

NHL: Erik Černák asistoval, ale netešil sa z víťazstva

„To, čo sme od Adama čakali, to naplnil. Je to výborný bek so skvelou rozohrávkou a podporou útoku. Aj keď bol o neho veľký záujem, tak sme radi, že sme sa dohodli a ostáva u nás. Určite ocenil aj to, ako sme k nemu pristupovali počas jeho pôsobenia v Poprade a vloženú dôveru nám určite v ďalšej sezóne vráti,“ zhodnotil predĺženie zmluvy riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Prečítajte si aj

Dubnický Spartak opäť so skúseným gólmanom z extraligy

Odchovanec trnavského hokeja Adam Drgoň debutoval v extralige v sezóne 2003/04 v drese bratislavského Slovana. Až do sezóny 2008/09, kedy sa stal stabilným členom martinskej obrany, pôsobil väčšinou v prvej lige a jeden a pol sezóny odohral aj v druhej najvyššej nemeckej súťaži. Poprad je jeho siedma extraligová zastávka. V slovenskej najvyššej súťaži nastúpil do 700 zápasov, v ktorých nazbieral 197 bodov za 40 gólov a 157 asistencií. Reprezentoval Slovensko na striebornom šampionáte do 18 rokov v roku 2003. Je dvojnásobným slovenským šampiónom a tiež aj víťazom Kontinentálneho pohára z roku 2009.

Prečítajte si aj

Trenčínu sa upísal aj talentovaný krídelník, v Dukle začne tretiu sezónu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk/tlačová správa

Diskusia

Podobné články