Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zo zámoria na sever Európy: Český útočník mieri z Vancouveru do Fínska

BRATISLAVA - Český hokejový útočník Lukáš Jašek sa stal novou posilou fínskeho celku Lahti Pelicans, kam prestúpil z organizácie Vancouver Canucks.
Zdroj: 9452
Zdieľajte:

Kým vo svojom materskom klube Třinci hrával skôr ako krídelník, v tíme Pelicans by mal pôsobiť predovšetkým na pozícii centra. "Jašek je veľmi dobrý a výbušný korčuliar s najväčšími prednosťami v útočnej hre. Má silnú túžbu rozvíjať sa ako hráč, a to bol tiež najväčší dôvod, prečo chcel prísť konkrétne do spoločnosti Pelicans, aj keď záujemcov o jeho služby bolo viac," komentoval príchod českého útočníka športový riaditeľ fínskeho klubu Janne Laukkanen.

"Som veľmi nadšený z novej kapitoly v mojej kariére a už sa nemôžem dočkať, až sa dostanem do Lahti a budem súčasťou Pelikánov," zhodnotil svoj prestup do Fínska Jašek.

Prečítajte si aj

Osem hráčov odchádza zo Spišskej Novej Vsi

22-ročný český útočník je odchovancom Třinca. Uplynulé sezóny hrával v AHL za farmársky tím Canucks - Uticu Comets, kde absolvoval dohromady 154 stretnutí. Strelil 30 gólov a pridal 56 asistencií. Jeho zmluva s Vancouverom Canucks za 853 333 dolárov ročne platila do konca sezóny 2020/21. "Kosatky" ho draftovali v roku 2015. Jašek predtým hrával v českej Extralige práve za Třinec, ale aj Liberec.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, pelicans.fi

Diskusia

Podobné články