Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mašlonka mu pripomenul ošiaľ, Hudáčka chápe

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Jednou z opôr spišskonovoveských hokejistov bude v extraligovej sezóne brankár Marcel Melicherčík.
Zdroj: 39723
Zdieľajte:

Spišakom sa po novom bude hovoriť rysy. Na Spiši hľadali súvislosť s regiónom, v ktorom sídlia. Rys sa vyskytuje v Slovenskom raji a z toho dôvodu vznikla táto voľba. V kádri pokračuje gólman Marcel Melicherčík, ktorý skvelými číslami doviedol mužstvo po jedenástich rokoch do najvyššej súťaže.

Prečítajte si aj

Poliaci ostali bez vodcu: Olympionik Slovenska z Pjongčangu mieri do nového tímu

"Ostávam tu. Všetko v klube sa mi páči. Spišská Nová Ves sa zlepšuje vo všetkých smeroch. Budem veľmi rád, ak v ďalších veciach pomôžem aj ja," vyslovil sa po pondelkovej tlačovej konferencii 34-ročný brankár. Chlapec spod Tatier odchytal prvý extraligový duel pred pätnástimi rokmi za Poprad. Postupne začal budovať dobrú kariéru a do životopisu si zakomponoval aj medzinárodné angažmány. Po chodení svetom dva roky odvádzal kvalitné služby pre Košice v rokoch 2014-2016 a tam sa dočkal dosiaľ jediného titulu. Do extraligy mieri po ročnej pauze. V predčasne stopnutom ročníku 2019/20 krátkodobo obliekal dres Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj

NHL: Toffoli poslal Montreal do semifinále, Boston má nôž na krku

"V prvom rade čakám eufóriu. Chcel by som zažiť niečo podobné, ako pred dvomi rokmi Michalovce. Práve o takýchto momentoch je šport, ktorý sa robí pre fanúšikov. Očakávam plný štadión, kvalitnú atmosféru a priaznivú atmosféru v kabíne a zákulisí. Teším sa na takýto prílev energie," pokračoval Melicherčík, ktorého roky prezývajú "blcha". Manažér nováčika extraligy Richard Rapáč už má pripravenú väčšiu časť tímu. Z vlaňajška si dovedna zachoval jedenásť mien. "Udržiavanie časti mužstva vnímam ako charakterovú vlastnosť. Na druhej strane je to aj skvelá príležitosť dať do popredia hráčov, ktorí sa pričinili o výborný výsledok a do budúcna môžu presedlať inam." Všetci vedia, v akej pochmúrnej nálade sa niesol ostatný ročník. Najväčším mínusom boli prázdnotou zívajúce sedačky hľadísk. Mať človeka na tribúne je jediným želaním všetkých športovcov.

Prečítajte si aj

Poprad sa dohodol na spolupráci so štvornásobným majstrom Poľska

"Predtým, ako som posilnil Spišskú Novú Ves, pozeral som z domu niektoré zápasy. Prišlo mi to ako na tréningoch. Vôbec som si nevedel predstaviť, aké to bude, keď pôjdem do brány. Hovorí sa, že človek si zvykne, ale na toto sa nedá zvyknúť. Finále extraligy, alebo náš postup ostali ako keby nepovšimnuté ľuďmi. Napríklad Marek Mašlonka z Michaloviec mi ukazoval videá, keď prešli cez Žilinu. Ich fanúšikovia na štadióne prevalcovali domácich. A toto mi veľmi chýbalo aj teraz," hovorí Melicherčík dúfajúc, že nový začiatok spišskonovoveskej éry nebude prebiehať v komornom prostredí. Cez víkend sa skončili 84. majstrovstvá sveta. Svet ovládla Kanada, ktorá vôbec nemala isté play-off a postúpila doň za pomoci Nemecka.

Prečítajte si aj

Spišiaci uzatvorili brankársky post

"Po dvoch zápasoch takmer každý odpisoval Kanadu. Musíme si však uvedomiť, že dnešný hokej sa už pohybuje na inej úrovni a štáty nie sú odkázané na hviezdne mená. Veľmi sa mi páčil hokejový štýl našich chalanov. Nešli zľaknutí a s myšlienkou len brániť výsledok. Pokiaľ Slovensko hralo, pochopiteľne som mu fandil. Po vypadnutí som už len tak nezaujato pozeral, no vychutnával som si vysokú kvalitu zápasov," uviedol k čerstvo ukončenému turnaju v lotyšskej Rige Melicherčík. Bezprostredne po prílete slovenskej výpravy z dejiska MS šokovala verejnosť informácia, že brankár Július Hudáček ukončil reprezentačnú kariéru. Tú by tak či onak uzavrel. Avšak bolo v jeho silách ešte byť nápomocný v augustovej kvalifikácii na ZOH 2022 v Pekingu. 32-ročný Spišiak ale necítil dôveru realizačného tímu a podľa vlastných slov nemalo zmysel to naťahovať do leta.

Prečítajte si aj

V extralige pribudla ďalšia zver: Začiatok novej éry s príchuťou play-off

"Čo k tomu povedať? Julo je top brankár. Robí vynikajúcu kariéru. Čítal som jeho status, kde komentoval dôvody svojho rozhodnutia. Úplne chápem, prečo to urobil. Bohužiaľ, nie všetko je v rukách hráčov. Nad nami sú ešte tréneri a iní činovníci. Je to realita a nedá sa to vrátiť späť, čo ma mrzí," venoval niekoľko viet na záver aj Júliusovi Hudáčkovi Melicherčík.

Prečítajte si aj

Pred MS sa nikomu nezaviazal, Riga otvorila dvere inde
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články