Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Montreal bez Tatara už len krôčik od postupu, Joel Armia prepísal históriu NHL

MONTREAL - Hokejisti Montrealu sú krok od postupu do 3. kola play off NHL. V treťom stretnutí finále Severnej divízie zdolali na svojom ľade Winnipeg 5:1 a v sérii vedú 3:0 na zápasy. Canadiens uspeli vo vyraďovačke šiestykrát za sebou, v základnej časti pritom nemali nemali víťaznú sériu dlhšiu ako tri zápasy.
Zdroj: 39712
Zdieľajte:

Skvelý večer má za sebou Joel Armia, ktorý ako prvý hráč od roku 2012 strelil v play off dva góly v oslabení, navyše pridal aj asistenciu. Brankár Carey Price sa podieľal na triumfe 26 úspešnými zákrokmi. "Máme hneď oveľa vyššie sebavedomie, keď viete, že za vami je chlapík v bránke, ktorému môžete naplno dôverovať. Myslím si, že Carey chytal neuveriteľne," pochválil Armia spoluhráča. Price dosiahol v zápase číslo dva shutout a v treťom dueli série inkasoval iba raz, keď ho za stavu 3:0 prekonal Adam Lowry. Ukončil tým čakanie Winnipegu na gól, ktoré trvalo 99 minút a 31 sekúnd. "Bolo fajn dostať puk za Pricea. V úvode sezóny ho každý kritizoval, vyháňal ho z mesta a on nemohol nájsť svoju hru. Teraz je späť vo forme, ktorú od neho všetci očakávali. Je v našom najlepšom záujme nahlodať jeho sebavedomie a posielať pred jeho bránku čo najviac striel," vyjadril sa autor gólu hostí Lowry.

Canadiens neprehrávali už 376 minút a 14 sekúnd, čo je piata najdlhšia séria v histórii play off. "Vieme, že sme našli skvelý rytmus, no prešli sme si minulou sériou a vieme, ako rýchlo sa veci môžu zmeniť. Musíme sa uistiť, že neoživíme súpera, že mu nedáme žiadnu nádej," povedal útočník "Habs" Brendan Gallagher. Duel nedohraj jeho spoluhráč, obranca Jeff Petry, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie hornej časti tela. V zostave Montrealu opäť chýbal slovenský útočník Tomáš Tatar. Do akcie sa vrátil skúsený center Jets Paul Šťastný. Štvrtý zápas sa uskutoční v montrealskom Bell Centre v noci na utorok o 2.00 SELČ.

Prečítajte si aj

VIDEO Český hokejista spoznal svoj trest: Krejčí s najvyššou možnou sankciou

Hviezdou zápasu Vegas s Coloradom bol Jonathan Marchessault, ktorý dosiahol hetrik a výrazne prispel k domácemu víťazstvu Golden Knights 5:1. Vegas vyrovnali sériu na 2:2. Marchessault strelil svoj prvý hetrik v kariére v play off. "Úspechy v posledných dvoch zápasoch sme dosiahli najmä vďaka tomu, že sme dokázali pokryť najlepších hráčov súpera a nenechali ich prenikať v plnej rýchlosti do nášho obranného pásma. Ak toto robíme, dokážeme hrať správnym spôsobom. Musíme v tom pokračovať," povedal pre nhl.com 30-ročný krídelník, ktorý skóroval aj v zápase číslo tri.

Pri všetkých troch zásahoch mu asistoval William Karlsson. Brankár Marc-Andre Fleury čelil iba 18 strelám. Už v 2. minúte ho prekonal Brandon Saad, no Marchessault ešte v prvej tretine vyrovnal a v druhom dejstve sa Golden Knights gólovo odpútali od súpera. V 22. minúte skóroval Max Pacioretty a Marchessault definitívne zlomil odpor súpera gólmi v 32. a 47. minúte. "Sú to dobré pocity, no stále náš čaká množstvo práce. Vybojovali sme iba dve víťazstvá, máme veľký rešpekt pred Coloradom a pred tým, čoho je schopné. Vieme, že cesta na vrchol je ešte dlhá, no určite sme hrdí na to, ako sme dokázali zareagovať na úvodné dve prehry," spokojne konštatoval tréner Vegas Peter DeBoer. Zápas sledovalo 18.081 divákov, čo je najvyššia návšteva v sezóne. Séria sa vracia do Denveru, piaty duel je na programe v noci na stredu o 3.00 SELČ. "Nemysleli sme si, že prídeme do Las Vegas a vyhráme oba zápasy. No nehrali sme tak dobre, ako by sme mali. Vrátime sa teraz do arény, v ktorej sme zažívali úspechy a odohrali kvalitné zápasy," uviedol autor jediného gólu "lavíny" Saad.

Prečítajte si aj

NHL: Caroline hrozí vypadnutie, Černák zasa bodoval

finále Severnej divízie

MONTREAL CANADIENS - WINNIPEG JETS 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Góly: 5. Perry (Staal, Armia), 30. Lehkonen (Danault, Gallagher), 34. Armia, 49. Suzuki (Caufield, Toffoli), 57. Armia (Edmundson) – 38. Lowry (Perreault, Appleton). Brankári: Price - Hellebuyck, strely na bránku: 33:27, 2500 divákov.

finále Západnej divízie

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - COLORADO AVALANCHE 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Góly: 8. Marchessault (Karlsson), 22. Pacioretty (Stone, Whitecloud), 32. Marchessault (Pietrangelo, Karlsson), 47. Marchessault (Smith, Karlsson), 54. Brown (Reaves, Carrier) – 2. Saad (Compher, Burakovsky). Brankári: Fleury - Grubauer, strely na bránku: 35:18, 18.081 divákov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články