Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vyhodnotenie MS 2021 v Rige: Najlepším útočníkom slovenský reprezentant!

RIGA - Slovenský hokejista Peter Cehlárik sa stal najlepším útočníkom MS v Rige podľa direktoriátu turnaja. V ôsmich zápasoch si pripísal 11 bodov za päť gólov a šesť asistencií. Cenu pre najžitočnejšieho hráča šampionátu získal Andrew Mangiapane z víťazného kanadského tímu.
Zdroj: 39706
Zdieľajte:

Mangiapane dostal cenu MVP na základe hlasovania zástupcov médií. Krídelník Calgary Flames sa pripojil ku kanadskej reprezentácii po jej úvodných troch prehrách v B-skupine a jeho príchod okamžite "nakopol" tím, ktorý si zabezpečil postup do vyraďovacej fázy a napokon dobyl zlato. V prvom útoku našiel skvelú chémiu s Connorom Brownom a Adamom Henriquem, v siedmich vystúpeniach nastrieľal sedem gólov a spolu s Britom Liamom Kirkom sa stali najlepšími strelcami MS. Pridal aj štyri asistencie.

Prečítajte si aj

Spišskej Novej Vsi sa podarilo uskutočniť veľký prestup

Dvadsaťpäťročný Mangiapane sa dostal aj do All-Star tímu šampionátu, o zložení ktorého svojím hlasovaním rozhodli zástupcovia médií. V elitnej šestke mu robia spoločnosť fínsky brankár Jussi Olkinuora, nemeckí obrancovia Moritz Seider a Korbinian Holzer a útočníci Conor Garland z USA a Brit Kirk. Za najlepšieho brankára šampionátu vyhlásili Američana Cala Petersena. Ocenenie pre najlepšieho obrancu dostal Nemec Moritz Seider.

Prečítajte si aj

MS 2021: Paul strelil rozhodujúci gól v 67. minúte a Kanada je po piatich rokoch majstrom sveta!

Individuálne ocenenia na MS (podľa direktoriátu turnaja):
Najlepší brankár: Cal Peterson (USA)
Najlepší obranca: Moritz Seider (Nem.)
Najlepší útočník: Peter CEHLÁRIK (SR)

Titul MVP (najužitočnejší hráč, podľa médií): Andrew Mangiapane (Kan.)

All-Star tím (podľa médií): Jussi Olkinuora (Fín.) - Moritz Seider, Korbinian Holzer (obaja Nem.) - Conor Garland (USA), Liam Kirk (V. Brit.), Andrew Mangiapane (Kan.)

Prečítajte si aj

Maďarský Fehérvár získal dvoch hokejistov, ktorí si nezahrajú za Košice
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články