Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Radulov zariadil výhru v predĺžení, Medveščak vynuloval Sibir

KHL
V utorok boli v KHL na programe iba dva zápasy, v akcii sa predstavili tri tímy zo západu a jeden z východu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ako prvý sa odohral zápas medzi tímami zo západu, Severstal Čerepovec privítal Moskovské CSKA. Oba tímy nie sú v ideálnej forme. Čerepovec nevyhral v riadnom hracom čase už sedem zápasov v rade, ale drží si 10. miesto v tabuľke. CSKA dosiahli z posledných štyroch zápasov len 4 body, čo pre celkovo druhý najlepší tím v lige nie je najlepšia vizitka. Obe mužstvá tak potrebovali získať body.

Prvá tretina sa odohrala bez streleného gólu, o čosi viac aktívnejší bol domáci tím. Čerepovec si zahral dvakrát presilovku, na trestnej lavici si v oboch prípadoch posedel Alexander Radulov.

Už v 25. minúte sa ale po prvýkrát presadili hostia. Gól strelil po peknej individuálnej akcii spoza brány Zhafyarov. O 3 minúty neskôr vyrovnával český útočník Marek Kvapil. Skóre 1:1 ale dlho nevydržalo a v 29. minúte opäť udreli domáci, fanúšikov potešil gól Dmitryja Kagarlitského, ktorého švihovka prepadla za brankára Lalandea.

V tretej tretine sa do listiny strelcov zapísali len hostia, konkrétne Prochorkin, ktorý v presilovej hre tečoval strelu Alexandra Radulova. Po troch tretinách na tabuli svietilo skóre 2:2.

Duel pokračoval predĺžením. Hralo sa iba 33 sekúnd a z gólu sa tešili Moskovčania. Víťazný gól si pripísal Alexander Radulov, ktorý pre svoj tím zariadil extra bod.

Severstal Čerepovec 2:3pp CSKA Moskva (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 28. Kvapil (Stolyarov, Shefer), 29. Kagarlitsky (Chernov) – 25. Zhafyarov, 54. Prokhorkin (Radulov, Zaitsev), 61. Radulov (Prokhorkin, Da Costa)

V druhom dnešnom zápase sa stretol Medveščak Záhreb a Sibir Novosibirsk. Medveščak je na 12. mieste západu a tak potrebuje zbierať body kde sa len dá, ak sa chce aj v tejto sezóne pozrieť do play-off. Sibir je na východe aktuálne siedmy, no zo štyroch domácich zápasov získal iba 1 bod. Vzájomné zápasy z minulej sezóny vyšli lepšie Medveščaku.

Prvá tretina nepriniesla veľa vzruchu. Za zmienku stojí trestné strieľanie Jamesa Wrighta z Medveščaku, ktoré ale nepremenil.

V úvode druhej tretiny skóroval Edwin Hedberg, ktorý dorazil puk z medzikružia, kam sa odrazil puk od brankára Koskinena po strele Mathieua Carla. Medveščak vstupoval do tretej tretiny s jednogólovým náskokom.

V záverečnej tretine sa roztrhlo vrece s vylúčeniami. Hráči boli vylučovaní prevažne za hrubosť na oboch stranách súčasne. Posledná minúta zápasu priniesla zmenu stavu, gól v presilovej hre vsietil Wright, ktorému asistoval Carle a Hutchinson.

Medveščak tak zaknihoval tretie víťazstvo nad Sibirom vo vzájomných zápasoch. Brankár Záhrebu vychytal čisté konto a pomohol svojmu mužstvu k plnému bodovému zisku.

KHL Medveščak Záhreb 2:0 HK Sibir Novosibirsk (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 23. Hedberg (Carle), 60. Wright (Carle,Hutchinson)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HokejovySvet.sk

Diskusia

Podobné články