Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žilina si poistila služby troch kanonierov

ŽILINA - V prvoligovom klube Vlci Žilina pokračuje trojica útočníkov z minulej sezóny - Jakub Cíger, Igor Safaralejev a Jakub Linet.
Zdroj: 39196
Zdieľajte:

30-ročný Cíger má za sebou prvý ročník v Žiline. V uplynulej sezóne odohral 48 zápasov s bilanciou (24+27). 26-ročný Safaralejev nastúpil v 50 stretnutiach a získal 42 bodov (15+27). Posledným do partie pred skladbou nového tímu je odchovanec Jakub Linet. Ten absolvoval 49 duelov, v ktorých strelil 19 gólov a pridal 12 asistencií. K tejto trojici sa vyjadril generálny manažér klubu František Skladaný.

Prečítajte si aj

V Poprade skončila ďalšia päťka hokejistov

„Jakub je hráč s výborným fyzickým fondom. Medzi jeho prednosti patrí zakončenie pod tlakom a strela, ktorou sa dokáže presadiť. Neustále pracuje na svojich prednostiach a práve tým by mal byť oporou tímu. Veríme, že svojou pracovitosťou bude príkladom, lídrom a inšpiráciou pre mladších hráčov. Igor je z aktuálneho kádra najtechnickejší hráč a výborný korčuliar.

Prečítajte si aj

V boji o štvrťfinále nás čaká tím dvoch tvárí, upozorňuje Podkonický

Napriek svojim fyzickým parametrom má výborné krytie puku. Dokáže sa presadiť v situáciách 1 na 1 v rýchlosti, ale aj na malom priestore. Jakub bude patriť medzi najskúsenejších hráčov v tíme. Medzi jeho prednosti patrí pozičná, defenzívna hra, prechod z obranného pásma do útoku a vytváranie priestoru pre svojich spoluhráčov. V ofenzívnej zóne má dobré krytie puku a prehľad. Hernou činnosťou, na ktorej už pracuje s cieľom zefektívniť svoju rolu, je buly," povedal pre oficiálnu stránku Skladaný.

Prečítajte si aj

Hrivík by mal byť v poriadku, horšie je to s duom vylúčených
Zdieľajte:
Zdroj informácií: vlcizilina.sk

Diskusia

Podobné články