Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vo Zvolene si nevylepšil náladu, v Spišskej Novej Vsi ho chce vidieť Rapáč

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Momentálne nie je s nikým zmluvne viazaný, ale to sa môže zmeniť o pár dní. Do krátkej prípravy sa zapojil s tímom extraligového nováčika zo Spišskej Novej Vsi český hokejista Karel Kubát.
Zdroj: 39479
Zdieľajte:

"Ešte nič nemám podpísané. Predbežne sme sa dohodli, že sa ukážem na kondičných testoch, pretože ma chce vidieť Rišo Rapáč. Následne absolvujem mesačnú skúšku na ľade," odpovedal na úvodnú dôležitú otázku pre spišskonovoveských fanúšikov 33-ročný český obranca, ktorý v prípade ak sa dohodne na podmienkach zmluvy, druhý raz bude naháňať puk v slovenskej extralige. V roku 2020 debutoval vo farbách úradujúceho majstra HKM Zvolen, ale tento angažmán nedopadol podľa predstáv.

Prečítajte si aj

Košice oznámili podpis zmluvy aj s druhým brankárom

"V Litvínove som skončil, ale celkovo tá sezóna, ktorú poznačila pandémia, nebola príliš dobrá. Do Zvolena som si teda išiel vylepšiť náladu, ale ani to mi nevyšlo. Jednoducho, postretlo ma zlé obdobie. Čo najskôr som chcel na tento nezdar zabudnúť a začať odznova," vrátil sa o rok dozadu Kubát. Keď mu neprialo Česko so Slovenskom, v "covidovom" ročníku bol zvedavý na to, čo mu ponúkne Poľsko a klub Novy Targ. "V základnej časti som nastúpil v desiatich zápasoch. Play-off som odohral kompletné, ale bolo to zároveň rýchle, pretože súper z Jastrzebia nás sfúkol 4:0 na zápasy už vo štvrťfinále. Nebola to teda žiadna sláva," otvorene konštatoval druhú slabú sezónu za sebou.

Prečítajte si aj

Bratislavu opúšťa opora zadných radov a mieri do Znojma

"Dá sa povedať, že som fungoval na druhej strane Tatier a mohol som sa opierať o trojicu krajanov. Poľsko je celkovo krásna krajina. Ligová úroveň nie je veľmi vysoká. Asi šestica klubov je v úzadí, takže o nejakej veľkej kvalite nemôže byť reč," zaspomínal si Kubát s tým, že mu spoločnosť robili Česi Petr Chalopuka, Ernest Bochňák a Michal Vachovec. Ako na začiatku prezradil, jeho budúcnosť je aktuálne neznáma. V roku 2015 sa postavil na zlatý stupienok pre majstrov českej extraligy. Titul získal s Litvínovom a v rovnakom období, ale odlišnej súťaži prežíval rovnaké pocity aj krajan Jakub Černý, ktorý sa už druhým podpisom oddal Spišiakom. Ten si pre zmenu vychutnal oslavy s bieloruským mužstvom Yunosť Minsk.

Prečítajte si aj

Oliver Okuliar opúšťa Trenčín: Z Dukly si to namieril do Fínska

"Do určitej miery aj on prispel k tomu, že skúšam šťastie v Spišskej Novej Vsi, avšak najväčšiu zásluhu na tom má Rapáč. Dve sezóny sme odohrali za Litvínov. Po vstupných testoch odchádzam domov a naspäť prídem 21. júla v rámci začiatku prípravy na ľade," uzavrel Karel Kubát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články