Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

O nominácii rozhodli výkony v príprave, Slovensko má najmladšie mužstvo v histórii

BRATISLAVA - Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie pre majstrovstvá sveta v Rige sa nedostali obranca Patrik Koch a útočníci Patrik Hrehorčák a Pavol Regenda. Dvadsaťosemčlenný káder oznámil v sobotu generálny manažér SR Miroslav Šatan.
Zdroj: 39348
Zdieľajte:

Naposledy sa k tímu pripojili útočníci Pavol Skalický a Kristián Pospíšil, ktorí oslávili s tímom Lukko Rauma titul vo fínskej lige. V závere prípravy prišli aj krídelník New Jersey Devils Marián Studenič, ktorého príchod avizoval generálny manažér Miroslav Šatan už v utorok večer. Šatanovi sa však nepodarilo získať Adama Ružičku, keďže Calgary ešte dohráva základnú časť NHL a slovenský útočník má šancu absolvovať debut v súťaži. "Do dejiska MS sme už chceli cestovať s plným počtom hráčov, aby sme nemali žiadne starosti. O nominácii rozhodli výkony v príprave. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým hráčom, ktorí sa do nej dostali," uviedol Šatan na sobotnej videokonferencii.

Prečítajte si aj

Nominácia SR na MS 2021 v Rige: Koniec obrancu a dvoch útočníkov

Vedenie reprezentácie už skôr oznámilo, že nepočíta s trojicou zámorských posíl z NHL - obrancom Dallasu Andrejom Sekerom, zadákom San Jose Christiánom Jarošom a ani útočníkom Detroitu Richardom Pánikom. Príležitosť aj preto dostanú viacerí hráči, ktorých čaká na MS premiéra: "Máme najmladší tím, odkedy hráme na MS, máme priemer pod 25 rokov, ale mladí hráči nás presvedčili. Nemáme veľké hviezdy, nemáme toľko skúseností, napriek tomu veríme, že hráči sú pripravení a schopní hrať," dodal Šatan.

Prečítajte si aj

Rozhodlo sa o osude útočníka Adama Ružičku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články