Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ľubomír Pokovič nepochodil so žalobou na Valábika

BRATISLAVA - Bývalý tréner viacerých klubov i slovenskej reprezentácie Ľubomír Pokovič pred rokom zažaloval taktiež bývalého hokejistu a reprezentanta Borisa Valábika.
Zdroj: 39450
Zdieľajte:

Boris Valábik, ktorý je dnes policajtom a expertom RTVS, väčšinu hokejových činovníkov či legendy nahneval niektorými riadkami vo svojej knihe. Spor mal už s legendárnym Golonkom, Jánom Filcom, ale nevyhol sa ani Ľubomírovi Pokovičovi, ktorý ho dal na súd. Ostal ale nemilo prekvapený zo záverečného verdiktu.

Prečítajte si aj

MS alebo NHL?

„Po roku a pol čakania na vytýčenie pojednávania s Borisom Valábikom som dostal od sudcu z Nitry výzvu na stiahnutie žaloby. Vraj sa vlastne nič nestalo," uviedol pre sport24.sk Pokovič. Skúsený kouč ďalej opomenul, že Valábik na osočovanie jeho osoby nemal žiadny dôvod. Táto dvojica vzájomne spolupracovala na MS 2009, ktoré nedopadli pre Slovákov najlepšie. „Odohral ich veľmi zle. Súperi ho obchádzali, bol najslabší z našich obrancov. Napriek tomu sme ho verejne nekritizovali. V šiestich zápasoch nezískal žiadny bod, akurát šesť mínusiek. V mužstve vyvolával konflikty, pobil sa so spoluhráčom. Poviem to na rovinu, keby sme ho vtedy nemali, naše šance na úspech by boli oveľa väčšie," vrátil sa o dvanásť rokov dozadu Pokovič, ktorému Valábik vyčítal neodbornosť pri koučovaní a posielaní obrancov na ľad.

Prečítajte si aj

Vybojoval bronz v roku 1999 a draftovalo ho Toronto: Zvolenský veterán už má zmluvu na ďalšiu sezónu

„Pánovi Pokovičovi prekážali vyjadrenia v mojej knihe na jeho osobu. Konkrétne išlo o svetový šampionát v roku 2009, kde boli naše pohľady na rovnakú vec očividne odlišné. Či je to dôvod na žalobu, nech si urobí obraz každý sám. Ja na tom názor mám a určite ho budem pred súdom prezentovať," povedal pred časom portálu sport24.sk dvojmetrový rodák z Nitry. Pokovič k rozhodnutiu nitrianskeho súdu ešte doplnil: „Pochybujem, že by sa dotyčnému pánovi sudcovi páčilo, keby ho niekto mediálne osočil, že nesprávne a diletantsky v niektorom konkrétnom prípade súdil, pričom by vtedy nesúdil on, ale jeho kolega z vedľajšej kancelárie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport24.sk

Diskusia

Podobné články