Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prepojení nie len v bruchu, ale aj na ľade

Hokejové dvojičky si najmä vďaka svojmu ojedinelému výskytu zapamätá takmer každý. Vybrali sme trio dvojčiat, ktoré by mal poznať každý fanúšik.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

S dvojičkami sa v bežnom živote stretávame pomerne často. Či už sú to dvojičky jednovaječné, ktoré sa na seba ponášajú ako vajce vajcu alebo súrodenci, ktorí sa na seba podobajú asi ako deň a noc. Občas sa stane, že deti zdieľajúce jedno lono sú neskôr čímsi prepojené. Môže sa jednať o spomínaný vzhľad alebo vycibrenú vzájomnú empatiu. Čo sa však stane, keď sa obe deti narodia s korčuľami na nohách, s jednou a tou istou hokejovou láskou?

Daniel a Henrik Sedinovci

Švédski bratia Daniel a Henrik Sedinovci sú pravdepodobne najznámejšími hokejovými dvojčatami. Narodili sa ako jednovaječné dvojičky, sú si teda mimoriadne podobní. Človek má často problém rozoznať, ktorý je ktorý. Mnoho ľudí ( niekedy aj samotní rodičia), riešia tento problém jednoduchou značkou, napríklad nášivkou na oblečení. Podobne to vyriešil klub Vancouver Canucks, za ktorý obaja z bratskej dvojice hrávajú. Henrikovi sa na hrudi hrdo pýši písmeno ,,C“ a jeho brat Daniel nosí jasne vyšité ,,Ačko“. Obaja svoje tituly nosia zaslúžene. Súrodenci (obaja ľaváci) sú totiž v NHL obávanou dvojicou. Henrik je známy tým, že pre svojho brata vie vytvoriť skvelú útočnú pozíciu, nie nadarmo je teda označovaný ako ,,playmaker“. Daniel je naopak hráčom, ktorý predpripravený puk dopraví tam, kam má. Kanadský tím Vancouver Canucks je od roku 1999 ( kedy boli obaja bratia draftovaní z 2. a 3. miesta), ich domovom. Je to totiž jediný tím, v ktorom počas svojej dlhej kariéry v najvyššej hokejovej lige hrali.

Jocelyne a Monique Lamoureux

Ženský hokej je pre množstvo hokejových fanúšikov stále nový pojem. Pre nežnejšie pohlavie je teda trošku ťažšie presadiť sa v tomto čisto mužskom športe. V Kanade a USA má ale ženský hokej silnú tradíciu a lepšie zázemie. Kto vie čo by bolo, keby im tieto dve veci chýbali? Tieto dve hokejistky by svoju kvalitu nemuseli nikdy ukázať. Našťastie sa tak nestalo. Vďaka tomu máme možnosť sledovať dve na vlas rovnaké blondínky v akcií. Obe sestry hrajú na poste útočníka. Do ženskej hokejovej reprezentácie Spojených štátov Amerických si ich určite nevybrali náhodou. Na svojom konte majú kvantum medailí z medzinárodných turnajov, ale aj množstvo ocenení pre jednotlivca. Za zmienku určite stoja tri tituly majsteriek sveta a dve strieborné umiestnenia zo zimných olympijských hier. V súčasnej dobe obe obliekajú dres univerzitného tímu North Dakota.

Lukáš a Tomáš Klímovci

Dvojvaječné dvojčatá Lukáš a Tomáš Klímovci sú momentálne najznámejšími slovenskými dvojičkami hrajúcimi hokej. Len málokto však verí tomu, že Lukáš je Tomášovým dvojčaťom, okrem priehlbinky v brade sú totiž úplne rozdielni. V aktuálnej sezóne sa stretli v extraligovom klube MHC Mountfield Martin, Lukáš hrajúci na poste pravého útočníka a Tomáš pripravený preveriť brankára v úlohe centra. Minulú sezónu obaja bratia započali v drese Dukly Trenčín, Lukáš ju však dohral so spomínaným Martinom. Tento rok sa k nemu pridal aj brat Tomáš, duo bratov sa tak opäť spojilo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články