Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikula s finálovým paradoxom a praje si divákov v hľadisku

POPRAD - Písal sa rok 2011 a na čele popradského hokeja bol Tibor Turan. Klub spod Tatier sa dostal do finále extraligy, ale nestačil na Košice, ktoré zavŕšili majstrovský hetrik. Kamzíkom sa rovnaký kúsok podaril po desiatich rokoch. S iným vedením a trénerom Petrom Mikulom na lavičke.
Zdroj: 39295
Zdieľajte:

Popradskí hokejisti smerujú za svojím cieľom. Vlani Popradčanom prekazila zaujímavú cestu nadstavbou celosvetová pandémia. Ihneď po stopke väčšina unisono tvrdila, že titul by skončil vo vitríne kamzíkov. Čo sa vtedy nepodarilo, môže sa teraz. "Mikulovci" sú vo finále, ale na šesť zápasov museli bojovať s ambicióznymi Michalovcami.

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves už má trénerov do extraligového ročníka

"Sme odmenení za súčasnosť aj minulosť. Finále už bude o tej čerešničke," začal hovoriť popradský lodivod Mikula. Kamzíci neboli v najlepšej pozícii, pretože dve úvodné stretnutia im vôbec nevyšli v Michalovciach. Po sťahovaní série dvakrát doma udreli a pomyselný uzol rozviazali v šiestom meraní síl zásluhou Livingstona. Celkovo zaznamenali štyri víťazstvá v rade, čo je pozoruhodná vizitka vo vyraďovacej fáze. "Nechcem byť nejaký namyslený, ale myslím si, že sme mali na to, aby sme Michalovciam na ich ľade zobrali jeden duel. Následne nám prialo šťastie, zdravie i efektivita. Na základe toho sa vyhrali štyri zápasy," rozprával ďalej Mikula. "Vždy som tvrdil, že prvý a tretí zápas je dôležitý. Tým pádom, keď bolo 2:2 na zápasy a vyhrali sme ešte u súpera, to nám dodalo dosť morálnych a psychických síl, aby sme rozhodujúce stretnutie zvládli," dokončil k semifinálovej sérii s Michalovcami.

Prečítajte si aj

Prvoligová Žilina bez trénera

Zemplínčania skončili po základnej časti na druhom mieste, takže vo finále sa nestretnú dva najlepšie celky extraligy. Dukla si prevzala bronzové medaily a nemá sa za čo hanbiť. Momentálne však nie je jasné, kedy sa rozbehnú súboje o zlatý kov i pohár Vlada Dzurillu. V zákulisí sa uvažuje nad vpustením určitého počtu divákov do hľadiska. Ak to bude bez nich, začne sa hrať v utorok 27. apríla. Keď sa tento krok podarí odobriť, stretnutia sa odštartujú o dva dni neskôr. "Keby to vyšlo, bolo to by super. Diváci si to zaslúžia," stručne poznamenal 66-ročný kormidelník. Peter Mikula bude čeliť zaujímavému paradoxu. Poprad doviedol do finále presne po desiatich rokoch. Jeho finálový sok zo Zvolena sa tam prebojoval po ôsmich. Zvolenská sezóna 2012/13 bola zakončená titulom a práve pod vlajkou Mikulu. Teraz si zahrá proti "svojim".

Prečítajte si aj

Do Česka by mal zamieriť jeden z hráčov Vlci Žilina

"Každý protivník je ťažký. Zvolenčania hrajú takým otvorenejším štýlom a uvidíme, do akej miery sa vyrovnajú s naším. Myslím si, že to bude zaujímavá séria," zamyslel sa a ešte pridal postoj k tomu, či boj so Zvolenom bude pre neho špecifický. "Určite niečo v tom bude. Avšak, aby som si na tom nejako zakladal, nejakými vnútornými pocitmi, to nie," doplnil Mikula.

ANKETA: Malo by sa hrať finále s hŕstkou divákov?

  • Áno, jednoznačne.

    95%

  • Nie, až od novej sezóny a bez obmedzenia počtu.

    5%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články