Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Spoluhráč Studeniča neveril vlastným očiam: Brankára Devils šokoval gól z polovice ihriska

PITTSBURGH - Hokejisti Pittsburghu zvíťazili v domácom zápase NHL nad New Jersey 7:6. Po dvoch tretinách viedli 6:0, v treťom dejstve inkasovali šesť gólov, no ich úspechu rozhodol kapitán Sidney Crosby rozdielovým gólom v 52. minúte.
Zdroj: 39241
Zdieľajte:

V divokom zápase ako z 80-tych rokov padlo 13 gólov. "Tučniaci" viedli po úvodnej tretine 4:0 a v prostrednej časti pridali ďalšie dva góly. Hostia sa napriek tomu nevzdali a ešte zdramatizovali zápas. Devils znížili na 3:6, potom kapitán Crosby síce strelil siedmy gól Pittsburghu, ale New Jersey bojovali do posledných sekúnd a v záverečnej hre bez brankára ešte znížili na rozdiel jedného gólu. Pittsburgh sa stal prvým tímom v histórii NHL, ktorý vyhral zápas, hoci tretiu tretinu prehral o päť gólov. "Nikdy som niečo podobné nezažil. Ani neviem, čo mám na to povedať. Musíme jasné zápasy dohrať ináč. To isté som povedal hráčom v šatni," povedal podľa portálu nhl.com tréner Pittsburgh Mike Sullivan.

Prečítajte si aj

Veľká Británia oznámila nomináciu na MS v Rige: Niekoľko opôr nám bude chýbať, ale...

O štvrtý gól Penguins sa postaral Jeff Carter a otvoril si v novom tíme strelecký účet po výmene z Los Angeles. Zápas vôbec nevyšiel brankárovi New Jersey Scottovi Wedgewoodovi, ktorý inkasoval štyri góly z 13 striel a po prvej tretine prenechal miesto Aaronovi Dellovi. Červenal sa najmä po zásahu Briana Dumoulina, ktorý len nahodil puk zo stredného pásma, no ten skončil prekvapujúco v bránke.

Na 5:7 z pohľadu Devils znížil svojim prvým gólom v NHL Nolan Foote. "Mali sme dobrú tretiu tretinu, ale je nemožné vyhrať zápas, keď dostanete sedem gólov," povedal útočník New Jersey Jack Hughes. Devils strelili šesť gólov v jednej tretine piatykrát v histórii, predtým v apríli 1996 proti Hartfordu Whalers.

Slovenský útočník Marián Studenič odohral za hostí takmer 14 minút s dvoma mínusovými bodmi a dvoma strelami. Devils prehrali siedmy zápas za sebou a definitívne prišli o šancu postúpiť do play off.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články