Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Viac mužov na ľade ako výhier v sezóne: Aj Chára sa musel čudovať kurióznemu striedaniu súpera

BUFFALO - Hokejisti Washingtonu Capitals so slovenským obrancom Zdenom Chárom zvíťazili v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Buffala 4:3 a vrátili sa na čelo Východnej divízie.
Zdroj: 39181
Zdieľajte:

Hokejisti Buffala prežívajú naozaj tragickú sezónu, veď zo 40 doterajších zápasov prehrali až 31 a kuriózny moment zo zápasu proti Capitals len podčiarkuje túto skutočnosť a baví fanúšikov.

Šable sa na konci prvej tretiny kurióznym spôsobom pripravili o presilovú hru, pretože im absolútne nevyšlo striedanie, keď v jednej chvíli mali na ľade až desať korčuliarov. "Je ich tam 3, 4, 5, 6, 7, 8. Príliš veľa na spočítanie, príliš veľa na hranie," glosoval komentátor duelu zlé striedanie Buffala.

Aj keď samozrejme pri striedaní môže byť na ľadovej ploche v tzv. ochrannej zóne na ľade viac ako päť korčuliarov naraz, ale šabliam aj po ukončení striedania zostalo na ľade až šesť mužov plus brankár, takže o penalizácii nemohlo byť najmenších pochýb.

Prečítajte si aj

VIDEO Černák gólom prispel k triumfu, Jaroš sa dočkal, Tatar opäť smútil, Sekera sa radoval

Kuriózny moment okamžite rozvášnil fanúšikov, ktorí si z trápiaceho Buffala okamžite začali uťahovať. "Viac mužov na ľade, než výhier v sezóne," napísal ironicky jeden z nich, ale v podstate bol jeho výrok pravdivý, keďže hokejisti Buffala stále majú v kolónke výhier len deväť triumfov. V ďalšom ironickom komentári stálo, že po rekordnej sérii prehier chce teraz Buffalo zlomiť rekord v počte hráčov na ľadovej ploche. Už dnes večer môžu šable na domácom ľade proti Philadelphii Flyers zaznamenať jubilejnú desiatu výhru v sezóne.

Gólom a asistenciou sa na výhre Capitals podieľal obranca Justin Schultz, Brenden Dillon mal bilanciu 1+1. Jeden gól strelil Alexander Ovečkin, pre kapitána Capitals to bol 727. gól v profiligovej kariére a už iba štyri presné zásahy mu chýbajú, aby sa v historickej tabuľke kanonierov vyrovnal piatemu Marcelovi Dionneovi. "Caps" si napravili chuť po štvrtkovej prehre 2:4 s Bostonom.

Chára odohral za hostí 17:50 min a pripísal si jeden strelecký pokus. Jeho krajan Richard Pánik ako člen taxi tímu do hry nezasiahol. V drese Sabres odohral švédsky útočník Victor Olofsson svoj jubilejný 100. zápas v NHL.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články