Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Seattle chce od tímov NHL voľby v 1. kole draftu, aby si nevybral niektorých hráčov

SEATTLE - Na mape NHL síce nový klub Seattle Kraken oficiálne ešte nie je, a preto ani nemôže robiť výmeny, či oficiálne o nich rokovať, ale od vedenia profiligy dostal povolenie rozprávať sa s ostatnými organizáciami.
Zdroj: 32077
Zdieľajte:

Tie smerom k blížiacemu sa expanznému draftu veľmi zaujíma, o akých hráčov má Seattle záujem. V spomínanom drafte, ktorý sa uskutoční 21. júla 2021, si nový klub môže vybrať jedného hráča z každého iného tímu okrem Vegas Golden Knights. Každá organizácia si však môže chrániť určitý počet hráčov.

Existujú dve varianty:

1. Klub NHL si môže chrániť 1 brankára, 3 obrancov a 7 útočníkov

2. Klub NHL si môže chrániť 1 brankára a 8 korčuliarov

Zároveň si musí Seattle vybrať aspoň 3 brankárov, 9 obrancov a 14 útočníkov. To znamená, že v podstate si nemusí vybrať hráča z úplne každého klubu, ale neočakáva sa, že by takúto šancu nevyužil.

Prečítajte si aj

Výmena v NHL: Chicago získalo "veľmi lacno" svojho bývalého hráča

Generálny manažér "Krakenov" - Ron Francis je momentálne veľmi vyťažený. Zástupcovia ostatných klubov sa snažia o dohodu, aby neprišli o dôležitých hráčov. Napriek tomu, že si môžu chrániť určitý počet hokejistov, stále hrozí, že prídu o dôležité opory. Preto tu je snaha o dohody.

V podstate ide o to, že Seattle a iný klub sa dohodnú na tom, ktorých hráčov si Seattle nevyberie. Na oplátku však Kraken chce vysokú protihodnotu. Voľbu v prvom kole draftu a dokonca ešte aj nádejného mladíka. Suma je vysoká, ale niektorým klubom sa niečo takéto určite oplatí.

Napríklad Colorado Avalanche má kvalitný tím a bez ochrany ostanú hráči ako Nazem Kadri, Andre Burakovsky, Brandon Saad, Valeri Nichushkin či Conor Timmins. V zámorí sa špekuluje o tom, že "Avs" pošlú do Seattlu mladého Čecha Kauta a voľbu v 1. kole draftu, aby si mohli povedať, o ktorých hráčov nechcú prísť.

Rovnako by mohla reagovať aj Tampa Bay, tá takisto neochráni všetky opory. Tu by mohol byť variant výmeny druhého kola v drafte a útočníka Alexa Barré-Bouleta za možnosť povedať si, ktorí hráči Lightning "nie sú k dispozícii". Samozrejme všetky príklady sú zatiaľ iba špekuláciami, ale logiku to dáva pre obe strany.

Zároveň je Seattle Kraken ochotný za voľby v prvom kole draftu spraviť aj "opačnú" transakciu a síce, zobrať na seba "zlý" kontrakt. To by sa oplatilo napríklad pre NY Islanders. Bývalá hviezda Andrew Ladd už kvôli zraneniam nebude hrať na vysokej úrovni, no jeho kontrakt na 5,5 milióna dolárov platí okrem tejto ešte ďalšie dve sezóny, čo komplikuje situáciu pri nových kontraktoch pre dôležitejších hráčoch. Spoločne s Laddom by tak do 32. tímu NHL mohli putovať dve voľby v prvých kolách draftu 2021 a 2022.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, eyesonisles.com, thehockeywriters.com

Diskusia

Podobné články