Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nové Zámky prešli cez Košice, pretože sa nevybíjali v šarvátkach. Zvolen sa tiež dá zdolať

NOVÉ ZÁMKY - Ani 14-bodový rozdiel po základnej časti nič neznamenal a hokejisti HC Nové Zámky v predkole Kaufland play off Tipos extraligy vyradili favorizované Košice.
Zdroj: 39062
Zdieľajte:

Sériu otočili z 0:1 na 3:1 a do ďalšej série si vezmú rozohranosť aj sebavedomie. "Hrali sme viac tímovo a zbytočne sme sa nevybíjali v šarvátkach. Výborne nám zachytal brankár Kiviaho, dali sme góly, keď to bolo potrebné. Bol to príkladný tímový výkon," povedal pre TASR útočník Juraj Majdan.

Práve Majdan sa v predkole stal jedným z ťahúňov Novozámčanov a najlepším nahrávačom predkola. K trom víťazstvám nad Košicami prispel štyrmi asistenciami. Pre porovnanie: v 34 zápasoch základnej časti získal sedem bodov. "V základnej časti som sa trápil skôr bodovo, ale herne to nebolo zlé. Možno som si však na seba zbytočne vyvíjal určitý tlak. Pred play off som si povedal, že začínam od nuly a že dám do toho maximum. V sérii s Košicami som sa cítil dobre a verím, že na výkony nadviažem aj v ďalšej sérii a pomôžem tímu," uviedol Majdan.

Novozámčania neboli v sérii proti Košiciam v pozícii favorita. V dlhodobej časti obsadili 9. miesto, za ôsmymi "oceliarmi" zaostali o 14 bodov. Po základnej časti navyše prišli o kanadského obrancu Brandta Clarkea, ktorý sa vrátil do zámoria a aj o zraneného útočníka Petra Obdržálka. Ich postupové šance nezvýšil ani dvojzápasový začiatok série na ľade súpera, no z Košíc si odniesli nádejný stav 1:1. V sérii hranej na tri víťazné zápasy sa to ukázalo ako výrazná výhoda.

"Po prvom zápase nám tréner povedal, že je to iba jedna bitka a v každom zápase máme bojovať jeden za druhého. Myslím si, že sme to v ďalších zápasoch potvrdili," poznamenal útočník Richard Ondrušek. Zaujímavý príbeh napísal aj spomínaný tréner Gergely Majoross. Ten v sezóne 2018/2019 viedol klub MAC Újbuda, s ktorým v predkole play off vyradil vtedy favorizovaný Miškovec, ktorý mal vtedy o 21 bodov viac. Majoross aj tentoraz, už na striedačke Nových Zámkov, dokázal postúpiť do štvrťfinále cez favorizovanejšieho súpera.

"Po svojom príchode dal do našej hry nové prvky. Chce od nás aktívny hokej, aby sme veľa korčuľovali a to sa nám aj vyplatilo. Tento postup je výsledkom hry celého kolektívu," povedal Majdan pre TASR.

Keďže Novozámčania (9.) boli v tabuľke základnej časti nižšie postavení než Trenčín (7.), ktorý v predkole zdolal Banskú Bystricu, nastúpia vo štvrťfinále proti víťazovi základnej časti. Ním je HKM Zvolen, ktorý začne štvrťfinálovú sériu na domácom ľade a po dlhšom oddychu.

"Myslím si, že je iba plus, že sme boli v zápasovom rytme a zároveň si ešte stihneme aj oddýchnuť. Zvolen je mužstvo, ktoré sa dá zdolať, hoci v sérii na štyri víťazstvá to nebude ľahké. Nám môže pomôcť, že po postupe cez Košice je v našom mužstve dobrá nálada. Musíme ísť krok za krokom a uvidíme, ako to dopadne," poznamenal Majdan.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Babic
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články