Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trenčianske déjà vu: Čakali sme, či sa nebude znova telefonovať, hovorí Valent. Keď nevládali, strelili gól

ZVOLEN - Hokejisti Dukly Trenčín v nedeľu spečatili svoj postup do štvrťfinále play-off. Pomerom 3:1 na vyradili Banskú Bystricu, v piatok začína séria proti Michalovciam.
Zdroj: 39065
Zdieľajte:

S "Baranmi" to však bolo vyrovnané, až tri stretnutia sa rozhodovali nad rámec šesťdesiatich minút. Raz v nájazdoch, dvakrát v predĺžení. V tom poslednom bol hrdinom Trenčanov kanadský útočník Aaron Berisha: "Prelievalo sa to zo strany na stranu. V predĺžení patril začiatok nám, potom v jednom striedaní domáci pritlačili, no nám to tam však následne padlo a to rozhodlo. Teší ma, že sme zvládli presilovky súpera a podržal náš Mišo Valent v bránke. V šatni bola cítiť, že hráči sú namotivovaní do predĺženia, tak sme do neho i vstúpili. Je to občas riskantné, ale išli sme po tom a vyplatilo sa," hodnotil postupové stretnutie tréner Ján Pardavý.

Prečítajte si aj

Reddick spoznal trest za zákrok na Slobodu

Jedným z hrdinov série bol spomínaný Michal Valent. Výborne chytal aj Filip Belányi, brankári boli ozdobou série, no úspešnejší bol nakoniec skúsenejší z dvojice. Vytiahol niekoľko fenomenálnych zákrokov, rozhodujúce proti Kriškovi v prvom zápase, kedy mohol zvyšovať na 3:0, chytil aj obrovskú Melcherovu šancu v predĺžení tretieho stretnutia.

"Každý hráč však má svoju robotu. Ja som na to, aby som chytal puky a som rád, že som mohol niektorými zákrokmi pomôcť. Snažil som sa, takisto ako chalani predo mnou," povedal Valent a pochválil aj Belányiho: "Chytal veľmi sebavedomo, pokojne, klobúk dole pred ním, držal Bystricu. Páčil sa mi jeho výkon. Prajem mu len to dobré. Verím, že v tomto tempe, v akom začal bude pokračovať. Ukázal, že aj 19-20 ročný brankár môže dostať šancu a on sa jej vie chopiť. Vidieť, že aj na Slovensku máme kvalitných brankárov. Keby to Adamovi Vayovi vyšlo v Banskej Bystrici, tak by Belányi šancu nedostal, ale nakoniec to dopadlo ako dopadlo a mladý brankár bol jednoznačne najlepší hráč Banskej Bystrice."

Valent podotkol aj to, že vzhľadom na neuznaný Rehušov gól v treťom zápase série si nebol úplne istý, či po zásahu Berishu séria končí: "Mali sme menšie déjà vu, po strelenom góle sme čakali, či tam nebude nejaký telefonát, ale tešíme sa, dopadlo to dobre. Tretí zápas je úplne zabudnutý, aj keď ho bolo ťažké stráviť. Séria bola náročná, klobúk dole pred Banskou Bystricou, ktorá nás potrápila," doplnil Michal Valent.

Kapitán Tomáš Starosta pripomenul, že tri predĺženia ubrali veľa fyzických síl, no vo štvrťfinále proti Michalovciam sa na to vyhovárať nemôžu: "Pocit z postupu je skvelý. Zvládli sme to, bolo to však ťažké. Všetky štyri zápasy boli vyrovnané, tri išli do predĺženia. Jeden sa rozhodol v nájazdoch. Úvodný zápas sme zvládli, potom sa hrali ďalšie dve predĺženia, čo bolo náročné. Je to play-off, kde sa nemôžeme sťažovať. Keď nie sú sily, musíme dať gól. V predĺžení môže rozhodnúť každá malá chybička či nahodenie, nemusí to byť ani silná strela, o čom sme sa presvedčili," hodnotil.

"Sme radi, že sme ťažkú sériu zvládli a ideme ďalej. Nezdá sa to, ale predĺženia uberajú sily. Teraz máme na regeneráciu pár dní. Zmobilizujeme sily a pripravíme sa na Michalovce. Verím, že sme nepovedali posledné slovo. Dôležité bolo dostať sa do osmičky. Liga je tak vyrovnaná, že sa môže stať hocičo," dodal Starosta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články