Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice druhý domáci súboj nezvládli: Nové Zámky s cenným triumfom na ľade oceliarov

KOŠICE - Hokejisti HC Nové Zámky zvíťazili v druhom dueli predkola Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HC Košice 2:1. Stav série hranej na tri víťazné zápasy vyrovnali na 1:1. Séria sa presunie do Nových Zámkov, kde sú v sobotu a v nedeľu na programe tretí a štvrtý zápas.
Zdroj: 39048
Zdieľajte:

Aj do druhého zápasu vstúpili aktívnejšie hostia, no na rozdiel od prvého potvrdili svoju streleckú prevahu aj gólmi. V 2. minúte rýchlo využili presilovku, keď zadovku Majdana zužitkoval pred bránkou nepokrytý Rogoň - 0:1. O tri minúty neskôr sa hostia dostali do prečíslenia, v ktorom Jurík zblízka prekonal Riečického - 0:2. Gólovo úrodný úsek zakončil Krasničan, keď sa dostal za obranu hostí a poradil si aj s brankárom Kiviahom - 1:2. Po tomto momente ubudlo gólových príležitostí, ale aktéri naďalej predvádzali bojovný hokej s množstvom osobných súbojov. V sľubnej šanci v 12. minúte nevyrovnal Milý a skóre sa nezmenilo ani po presilovke domácich v 18. minúte.

Bojovný hokej pokračoval aj v druhej tretine, avšak bez prehnaných emócií. Brankár Kiviaho podržal svoj tím v 28. minúte, keď zmaril pohotové zakončenie Klhůfeka. V 32. minúte sa neujali dorážky Poiriera a o päť minút neskôr na opačnej strane neskóroval ani Doggett, keď osamotený neprekvapil Riečického.

V 42. minúte boli hostia blízko k tretiemu gólu, Iacobellis však trafil iba žŕdku a z dorážky neuspel Varga. Hostia efektívne bránili tesný náskok a v ofenzívnej aktivite Košičanov chýbal moment prekvapenia. V 56. minúte nezvýšil náskok hostí Seppänen, keď jeho pohotovú strelu vyrazil Riečický. Košičania sa v závere dostali aj k hre bez brankára, ale počas nej si nevytvorili výraznú gólovú príležitosť.

Prečítajte si aj

Majster z Bystrice nastúpi s nožom na krku: Faško-Rudáš proti Dukle zachraňoval česť baranov

HC Košice - HC Nové Zámky 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Góly: 7. Krasničan (Deyl, Havrila) - 2. Rogoň (Majdan, Seppänen), 5. Jurík (Iacobellis, Roman). Rozhodovali: T. Orolin, Štefik - Durmis, Stanzel, vylúčení: 8:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 57. Lackovič (N. Zámky) namiesto Kiviaha, 58. Kiviaho namiesto Lackoviča, bez divákov.
/stav série: 1:1/

HC Košice: Riečický - Pavlin, Baránek, Růžička, Cibák, Slovák, Deyl, Petran - Klhůfek, Mráz, Chovan - Milý, Poirier, Lapšanský - Frič, Jacobs, Jokeľ - Belluš, Havrila, Krasničan - Eliaš

HC Nové Zámky: Kiviaho (57. - 58. Lackovič) - Västilä, Hain, Holenda, Fereta, Mikuš, Roman, Petrík, Šeliga - Rogoň, Doggett, Števuliak - Jurík, Iacobellis, Varga - Majdan, Seppänen, Okoličány - Andrisík, Ondrušek, Zahradník

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články