Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovák s gólom po 2,5 roku, Belluš s odkazom pre Nové Zámky, Šimurda sľubuje ešte väčšie pritvrdenie

KOŠICE - Prvý zápas predkola Kaufland play-off Tipos extraligy medzi hokejistami Košíc a Nových Zámkov priniesol až nečakane veľa emócií. Viaceré potýčky dokumentovali emócie vyplývajúce z dôležitosti stretnutia a zároveň reflektovali na ostré zákroky. V ich tieni sa ocitol gól košického obrancu Tomáša Slováka, pre ktorého to bol presný zásah po takmer 2,5 roku, resp. 125 zápasoch.
Zdroj: 39039
Zdieľajte:

Čakal naň od 25. novembra 2018, keď sa ešte ako hráč Miškovca trafil v zápase so Zvolenom. Odvtedy odohral za DVTK 19 zápasov, ďalších 106 pridal po návrate do materského klubu. Po premiérovom góle v prebiehajúcej sezóne však neupriamil pozornosť na seba, ale na dôležité víťazstvo tímu: "Som najmä rád, že sme to zvládli. Nové Zámky dobre nastúpili, ale nás podržal Dominik Riečický. V druhej tretine sme sa zlepšili, strelili dva góly a v tretej to bol potom totálny play-off zápas," poznamenal najskúsenejší hráč košického kádra.

Prečítajte si aj

Novozámčania vylúčili pomstu za Obdržálka, z Košíc chcú stav 1:1

Okrem šarvátok, do ktorých sa zapojilo viacero hráčov, zaujala aj slovná výmena medzi hlavnými trénermi. Tá nasledovala po roztržke Martina Réwaya so Slaterom Doggettom. "Poviem to tak, že som čakal väčšiu kultúru od zahraničného trénera. Najmä som nečakal, že bude cez striedačku provokovať našich hráčov. Preto som zareagoval, aby si nedovoľoval takéto veci," poznamenal tréner HC Košice Marcel Šimurda.

Pozrite si aj

VIDEO Spilar: Je ešte veľa nezodpovedaných otázok, no pozícia manažéra je pre mňa top

Zaujal aj konflikt domáceho útočníka Martina Belluša s novozámockým Samuelom Zahradníkom, ktorý dovtedy v sezóne nazbieral iba dve trestné minúty. "Ohnal sa po mne ako s bejzbalovou palicou. Neviem, kde to videl, ale to si k nám nikto nebude dovoľovať. To si môžu robiť niekde na rybníku. Mne osobne je jedno, či sa to bude opakovať v ďalšom zápase, ale pôjdeme tvrdo po nich. Bolo tam z ich strany niekoľko zákerností, ale my sme im poslali jasný odkaz, že nič nedostanú zadarmo. Po našich hráčoch nikto nepôjde a dáme si na to pozor," zdôraznil Belluš.

Prečítajte si aj

Možná jednotka draftu 2021 už odletela do zámoria, prezident Nových Zámkov vysvetlil situáciu

Tréner "oceliarov" bol rád nielen za opätovaný dôraz svojich zverencov, ale najmä za cenné víťazstvo. Košičania vstúpili do série, hranej na tri víťazné zápasy, ideálne a k postupu sa môžu priblížiť už vo štvrtkovom stretnutí. "Ideme spraviť ďalší krok. Ťažko povedať, či sa bude druhý zápas podobať na prvý. Určite neuhneme a dovolím si povedať, že ešte pritvrdíme. Poctivou prácou a tak, ako sme to robili od druhej tretiny prvého zápasu, pôjdeme za naším cieľom. My sme nehrali zákerne a ani hrať nebudeme, ale určite neuhneme," poznamenal Šimurda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články