Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najlepší tínedžeri sezóny 2020/21 v Tipos Extralige

BRATISLAVA - Základná časť Tipos Extraligy skončila, čoskoro začína predkolo a potom samotné play-off. Pozreli sme sa na najlepších tínedžerov tejto sezóny v najvyššej slovenskej súťaži.
Zdroj: 37880
Zdieľajte:
  • Martin Chromiak

Po základnej časti najproduktívnejší hráč, ktorý do konca aktuálnej sezóny nedovŕši 20 rokov. Kvôli koronavírusu nemohol odísť do Kanady, takže ostal najskôr v Dubnici a potom v Dukle Trenčín, kde odohral 32 zápasov a získal 19 bodov (7+12), bol tretím najproduktívnejším hráčom narodeným v tomto tisícročí.

  • Šimon Nemec

Z mladého obrancu rastie bek, ktorý by mohol čoskoro zamiešať kartami na drafte NHL, čo plne ukázal aj na MSJ. V drese Nitry sa zaradil medzi pevné súčasti zostavy, naskočil do 37 duelov. Tie, ktoré vynechal, boli len kvôli kempu pred MSJ. Získal 19 bodov (2+17). Medzi obrancami v tíme ich nikto nemá viac.

  • Markus Michalík

V poslednom Liptovskom Mikuláši hľadajú pozitíva ťažko, ale nejaké sú. Napríklad výkony Markusa Michalíka, stále iba 18-ročného útočníka, ktorý bude ešte aj v novej sezóne patriť medzi juniorov. Získal 17 bodov za sedem gólov a desať asistencií. V tímovej produktivite ho predbehli iba Andreas Štrauch a Rudolf Huna.

  • Brandt Clarke

Potenciálna jednotka draftu NHL 2021 preukázala, že tento prívlastok pre ňu nie je náhodný. Síce to vyzerá, že prvá pozícia z toho nakoniec nebude, ale Brandt Clarke aj tak bude draftovaný vysoko. S košíkom sa rýchlo zaradil medzi opory Nových Zámkov, bol vyťažovaný v presilovkách, ktoré dirigoval, preukázal veľký prehľad a skvelú prácu s pukom. V 26 dueloch nazbieral 15 bodov (5+10), zažil aj dva trojbodové zápasy. Zhodne proti Detve a vždy to bolo s bilanciou 1+2.

  • William Portokalis a Ty Tullio

Opomenúť nemôžeme ani kanadských mladíkov v drese Liptovského Mikulášu. Po ich príchode sa hra tímu, aj výsledky, zdvihli. Vyčnievali hlavne William Portokalis a Ty Tullio. Prvý menovaný nazbieral 14 bodov (8+6) a strelil napríklad dva góly do siete Popradu, druhý o jeden menej (4+9).

  • Filip Mešár

Stále iba 16-ročný hokejista sa dostal aj na MSJ, HK Poprad v ňom má veľkú budúcnosť. Síce je maličký, no dobre korčuľuje a zdravo sebavedomý. Vynieslo mu to 36 štartov v Tipos Extralige, pretavil to na štyri góly a desať asistencií. Vyskúšal si aj to, aké je to nastupovať v prvej formácii.

  • Dalibor Dvorský

Len 15-ročný center prišiel do HC ´05 Banská Bystrica v januári a okamžite sa chopil šance, vôbec nebolo vidieť, že je prvýkrát medzi seniormi. Gólom proti Nitre sa navyše zapísal do histórie ako najmladší hráč, ktorý strelil gól v najvyššej slovenskej súťaži. Mal iba 15 rokov, 7 mesiacov a 18 dní. Za 20 stretnutí strelil dva góly a pridal dve asistencie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články