Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Play-off prinesie novinky: Prinášame termíny všetkých zápasov a formát predĺžení

BRATISLAVA - Dlhodobá časť TIPOS EXTRALIGY je už minulosťou, začína sa KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY. Po ročnej pauze je tu opäť dramatická vyraďovacia časť. Šancu získať Pohár Vladimíra Dzurillu má stále desať tímov, štyri z nich zabojujú o účasť vo štvrťfinále v predkole play-off.
Zdroj: 39031
Zdieľajte:

Kým minulá sezóna sa niesla v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži v znamení výrazného nárastu fanúšikov na tribúnach a ak by sa predčasne neukončila, zápasy by videlo viac ako jeden milión divákov, ročník 2020/2021 sa odohral pred prázdnymi tribúnami. Pre kluby to znamenalo výrazné ekonomické straty. Len vďaka výraznej podpore majiteľov, partnerov a sponzorov dohrali všetky mužstvá základnú časť. Napriek predsezónnym obavám zo šíriacej sa pandémie sa napokon odohrala kompletná dlhodobá časť súťažného ročníka TIPOS EXTRALIGY.

„Neprítomnosť divákov je krutá rana pre rozpočty klubov. Rozumieme však komplikovanej situácii, ktorú spôsobila pandémia a to nielen v športe. Prijaté opatrenia kluby rešpektovali. Asociácia profesionálnych hokejových klubov má za sebou desiatky hodín rokovaní so zástupcami ministerstva školstva, Úradu verejného zdravotníctva a ďalších inštitúcií, cieľom ktorých bolo neprerušenie súťaže a riadne dohranie sezóny. Sme radi, že kompetentní pochopili aj našu situáciu a umožnili klubom hrať. Za to im patrí naša vďaka,“ pripomenula riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov Aneta Büdi.

Fanúšikov pri televíznych obrazovkách čaká od stredy 24. marca napínavé a dramatické vyvrcholenie ročníka. Nový majster bude známy najneskôr 13. mája. Ak nevstúpia do hry nepredvídateľné okolnosti, všetky zápasy KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY uvidia fanúšikovia na televíznych obrazovkách RTVS, SPORT TV či na najväčšej internetovej športovej televízii u nás TIPSPORT TV, ktorá sprostredkúva atmosféru stoviek športových zápasov u nás i vo svete vrátane zámorskej NHL.

„Pre televízne prenosy máme pripravené viaceré inovácie, niektoré sme testovali už v závere základnej časti a teraz vstúpia do ostrej prevádzky. Na slovenské extraligové ľady sa vracajú kamery na prilbách rozhodcov. Mikrofóny zároveň sprostredkujú divákom komunikáciu rozhodcov s hráčmi či s trénermi. V prenosoch sa budú využívať aj čipy za bránkami a nebudú chýbať ani zábery z kamier, ktoré sú umiestnené nad bránkoviskami,“ uviedla Aneta Büdi.

Zápasy KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY sa budú hrať so špeciálnymi pukmi s logom vyraďovacej časti, originálny dizajn dostanú aj puky pre finále. Opäť sa bude udeľovať Zlatá korčuľa pre najužitočnejšieho hokejistu play-off. Po skončení sezóny budú môcť fanúšikovia určiť držiteľa Krištáľového puku za najkrajší gól celého ročníka.

Zmenou prechádzajú predĺženia. Kým v úvodných stretnutiach bude nasledovať v prípade nerozhodného výsledku po 60 minútach dvadsaťminútové predĺženie a prípadne samostatné nájazdy, v pokročilejšej fáze jednotlivých sérií sa už bude pokračovať až do rozhodnutia.

Aktuálne novinky si fanúšikovia nájdu aj v špeciálnej aplikácii TIPOS EXTRALIGY, ktorá je dostupná v Google Play i v App Store. TIPOS EXTRALIGA je populárna na sociálnych sieťach. Zostrihy zo zápasov základnej časti 2020/21 na youtube kanáli súťaže si pozrelo viac ako 2 milióny divákov.

Sledovanosť stretnutí najvyššej súťaže teší aj zástupcov generálneho partnera extraligy a najväčšieho donora slovenského športu, národnej lotériovej spoločnosti TIPOS. „Najmä v tomto čase, keď je fyzická účasť fanúšikov na zápasoch obmedzená, sme veľmi radi, že aj vďaka našej podpore a spolupráci môžeme sprostredkovať športovým fanúšikom emóciu zo športových zápasov. Veríme, že prinášame športovým nadšencom do života kúsok radosti a pomáhame im zabudnúť na bežné starosti. Cieľom nášho partnerstva v extralige je zabezpečiť, aby zážitky pre divákov boli naďalej dostupné a aby najvyššia súťaž nášho národného športu naďalej fungovala. Play-off je predzvesťou dramatického vyvrcholenia cesty jednotlivých klubov za cieľom zvíťaziť,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. Marek Kaňka.

Záverečná časť sezóny nesie okrem mena generálneho partnera najvyššej súťaže, národnej lotériovej spoločnosti TIPOS, aj názov dlhoročného podporovateľa slovenského klubového i reprezentačného hokeja, spoločnosti Kaufland. V každej predajni spoločnosti Kaufland si budú môžu zberatelia i fanúšikovia už dnes zakúpiť nové hráčske kartičky.

„Podpora slovenského hokeja je pre nás srdcovou záležitosťou a bez ohľadu na náročné časy v nej plánujeme pokračovať. Keďže účasť fanúšikov na zápasoch je momentálne vylúčená, veríme, že ich potešíme tým, že už piaty raz nájdu v našich predajniach ďalšiu sériu hokejových kartičiek. Chceme byť partnerom, na ktorého sa možno spoľahnúť v dobrých aj v zlých časoch,“ povedala Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland SR, v. o. s.

PREDBEŽNÝ ČASOVÝ HARMONOGRAM KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY

- Predkolo KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY

24. – 30. marca 2021 (série sa hrajú na tri víťazstvá)

Dukla Trenčín – HC 05 Banská Bystrica (24. marca o 17.00 h a 25. marca o 18.00 h v Trenčíne, hracie

časy ďalších stretnutí /27., príp. 28. a 30. 3./ sa upresnia podľa TV prenosov)

HC Košice – HC Nové Zámky (24. marca o 15.00 h a 25. marca o 18.00 h v Košiciach, hracie časy

ďalších stretnutí /27., príp. 28. a 30. 3./ sa upresnia podľa TV prenosov)

- Štvrťfinále KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY

31. marca – 13. apríla 2021 (série sa hrajú na štyri víťazstvá, začína sa na ľade lepšie umiestnených tímov po základnej časti)

HK Poprad – HC Detva a Slovan Bratislava – HK Nitra (termíny 31. marca, 1., 4., 5., prípadne 8., 10. a 12. apríla)

HKM Zvolen – postupujúci z predkola a Dukla Ingema Michalovce – postupujúci z predkola (termíny 2., 3., 6., 7., prípadne 9., 11. a 13. apríla)

- Semifinále KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY

16. – 29. apríla 2021 (série sa hrajú na štyri víťazstvá, začína sa na ľade lepšie umiestnených tímov po základnej časti)

1 – 4 (predbežné termíny: 16., 17., 20., 21., prípadne 24., 26. a 28. apríla)

2 – 3 (predbežné termíny: 18., 19., 22., 23., prípadne 25., 27. a 29. apríla)

- Finále KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY

2. – 13. mája 2021 (hrá sa na štyri víťazstvá, začína sa na ľade lepšie umiestneného tímu po základnej časti)

1 – 2 (predbežné termíny: 2., 3., 5., 7., prípadne 9., 11. a 13. mája)

Poznámka: Pre semifinále a finále platia plávajúce termíny, pričom platí zásada dvojdňového voľna po poslednom zápase série predošlého kola.

STRUČNÝ MANUÁL PRE PREDĹŽENIA V KAUFLAND PLAY-OFF TIPOS EXTRALIGY

- V zápasoch číslo 1 až 3 sérií play-off (zápasy číslo 1 a 2 v predkole) trvá prípadné predĺženie maximálne dvadsať minút a hrá sa s piatimi korčuliarmi a brankárom na oboch stranách. Ak sa nerozhodne, nasledujú samostatné nájazdy.

- V prípade, že už po troch zápasoch série play-off (po dvoch v predkole) má tím postupový mečbal a štvrtý

duel sa nerozhodne v riadnom hracom čase, pokračuje sa s piatimi korčuliarmi a brankárom na oboch stranách až do rozhodnutia. Samostatné nájazdy nebudú.

- V prípade, že vo štvrtom zápase play-off (v treťom predkole) nemá žiaden z tímov postupový mečbal, predlžuje sa v prípadne nerozhodného výsledku po 60 minútach maximálne dvadsať minút a ak sa nerozhodne, nasledujú samostatné nájazdy.

- V zápasoch číslo 5 až 7 sérií play-off (zápasy číslo 4 a 5 v predkole) sa hrá prípadné predĺženie až do rozhodnutia na zlatý gól. Samostatné nájazdy sa nekonajú.

- Pred každým predĺžením je osemnásťminútová prestávka a tímy si vymenia strany (začínajú na tej, na ktorej odohrali druhú tretinu).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Tlačová správa Tipsport ligy

Diskusia

Podobné články