Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Oficiálne poznáme prvú šestku a aj dva tímy, ktoré pôjdu do predkola zo 7. a 8. miesta

KOŠICE - Hokejisti HC 07 Detva zvíťazili v 49. kole Tipos extraligy na ľade HC Košice 3:2. Pred záverečným 50. kolom sa v predstihu stali priamymi postupujúcimi do play off, keďže už s istotou neskončia na horšom ako 6. mieste. "Oceliarov" čaká účasť v predkole vyraďovacej časti, v ktorom sa stretnú s jedným z dvojice HC Nové Zámky/HC 05 Banská Bystrica.
Zdroj: 38368
Zdieľajte:

HC Košice - HC 07 Detva 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)

Góly: 5. Réway (Chovan, Růžička), 18. Réway (Mráz, Baránek) - 12. Sýkora (Downing, Gachulinec), 17. Magdolen (Gachulinec, Čacho), 59. Klíma (Gachulinec). Rozhodovali: Baluška, Müllner - Kacej, D. Konc ml, vylúčení: 4:3 na 2 min., navyše Belluš (Koš.) 10 min. OT za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: 17. Riečický (Koš.) za Vaya.

HC Košice: Vay (17. Riečický) - Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Petran - Réway, Chovan, Klhůfek - Belluš, Mráz, Lapšanský - Frič, Jacobs, Eliaš - Milý, Havrila, Jokeľ - Krasničan

HC 07 Detva: Petrík - Lalík, F. Fekiač, Rymsha, Gachulinec, King, Rais, Turan, Jendroľ - Ščurko, Čacho, Ľupták - Sýkora, Downing, Žilka - Charbonneau, Klíma, Cox - Bača, V. Fekiač, Magdolen

Lepší vstup do zápasu mali Košičania. Ich kapitán Chovan našiel v 5. minúte ideálnou prihrávkou voľného Réwaya a ten spomedzi kruhov nezaváhal - 1:0. Potom sa k slovu dostali hráči Detvy, ktorí sa viackrát usadili v útočnom pásme a v 12. minúte vyrovnali. Sýkora využil zmätok v obrane súpera a o regulárnosti jeho dorážky musel rozhodnúť videorozhodca - 1:1. Košičania odolali oslabeniu v 16. minúte, ale pokračujúci tlak vyústil v premiérový extraligový gól Magdolena. Útočník hostí sa ním postaral o výmenu brankárov a Vaya nahradil Riečický. Domáci vyrovnali v presilovke v 18. minúte, keď Réway počkal, kým Chovan zakryje výhľad brankárovi Petríkovi, ktorého následne prestrelil - 2:2.

Druhá tretina priniesla viacero vylúčených, ale skóre sa v nej nezmenilo. Nepríjemný moment priniesla 32. minúta, v ktorej obranca hostí Frederik Fekiač inkasoval strelu priamo do tváre. V 37. minúte sa hráči Detvy dostali k 43 sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ale Riečického neprekonali.

V 42. minúte mohol Frič vrátiť domácim náskok, ale namieril iba do žŕdky Petríkovej bránky. Hostia boli blízko ku gólu v 45. minúte, no Riečický zmaril únik Coxa a efektným zákrokom si poradil aj s dorážkou. Na opačnej strane Réway nepresne zakončil individuálnu akciu. Riečického v 55. minúte dorážkou neprekonal Rymsha, ale napokon sa hostia predsa len radovali. V 58. minúte si Košičania nepostrážili priestor pred bránkou a Klíma zblízka upravil na 2:3.

HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 43. Lehtonen (Louis, Southorn), 46. Regenda (McCormack, Lalancette). Rozhodovali: Snášel, Stano - Stanzel, J. Konc ml., vylúčení: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Trenčín: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Bezúch, Paukovček, Hecl - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, Reddick, Kettunen - Sádecký, Švec, Honzek - Chromiak

Michalovce: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Southorn, Ťavoda - Korhonen, Lalancette, Hickmott - Takáč, Suja, Šoltés - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Lehtonen, Mašlonka - Chalupa

Domáci hokejisti si vypracovali prvú šancu už v úvodnej minúte, keď Okuliar našiel pred bránkou Rehuša, ale ten bekhendom Tomeka neprekvapil. Nepodarilo sa to ani Kukučovi, ktorý si obišiel bránku a chcel zasunúť puk k žŕdke. V 9. minúte sa prezentoval dobrým zákrokom Valent pri šanci Hickmotta. V ďalších minútach pokračoval vyrovnaný zápas. Pri hre 4 na 4 vypálil švihom Kukuča, ale Tomek bol pozorný. V závere tretiny si vypracovali hostia tlak, skóre sa nemenilo.

Trenčanov mohol poslať do vedenia v 21. minúte Okuliar, ktorý išiel sám na Tomeka, blafákom ho však neoklamal. Potom sa striedali šance na oboch stranách, no hráčom chýbala v dobrých streleckých pozíciách presnosť v zakončení. Michalovčania zatlačili súpera v prvej presilovke stretnutia v 36. minúte, ale Valent predviedol niekoľko dobrých zákrokov. Aj druhá tretina sa tak skončila bez gólov.

Tie prišli až v treťom dejstve a postarali sa o ne hráči hostí. V 43. minúte prelomil bezgólový stav Lehtonen, ktorý sa presadil z dorážky do odkrytej bránky. Michalovce si potom zahrali druhú presilovku a tú už dokázali premeniť. V 46. minúte sa o to postaral Regenda a poslal svojich do vedenia 2:0. Trenčín mohol odpovedať vzápätí pri početnej výhode, no veľkú šancu Hecla zneškodnil Tomek. Domáci v závere stupňovali tlak, zahrali si presilovku 5 na 3, dve a polminúty pred koncom to skúsili bez brankára, no Tomek si udržal čisté konto.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Babic
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články