Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V SHL dostal úlohy ako v Extralige, Češík verí, že Spišiaci zaskočia Martin

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Matej Češík sa dvakrát v kariére tešil z víťazstva v druhej najvyššej súťaži, naposledy ju hral kratúčko ešte v roku 2013. Nedávno sa do nej vrátil, keď posilnil Spišskú Novú Ves. S tou vo štvrťfinále play-off prešiel cez Levice a teraz je na rade semifinálový Martin. 32-ročný šesťnásobný majster Slovenska verí, že tím z východného Slovenska má šancu preniknúť do finále aj napriek tomu, že nie je favoritom.
Zdroj: 36273
Zdieľajte:

Aká bola štvrťfinálová séria proti Leviciam?

Hlavne zápasy, ktoré sme vyhrali 4:0 a 5:0 boli výborné, čo sa týka defenzívy. Podržal nás brankár Melicherčík, ubránili sme oslabenia a tým pádom sme súperovi brali vietor z plachiet. Levice sa nedokázali presadiť. Čím dlhšie to bolo 0:0, tak to bolo pre nich horšie. Nám keď padol prvý gól, tak automaticky prišli aj ďalšie. Hralo sa nám potom ľahšie.

Začala už príprava na semifinále?

V pondelok sme dohrali štvrťfinále, dostali sme dva dni voľno a od štvrtkového rána sa pripravujeme na ďalšiu sériu.

V čom je pre teba osobne SHL odlišná ako Extraliga?

Je to niečo iné ako hrať v Extralige, kde sme väčšinou my, v Banskej Bystrici alebo Košiciach, boli braní ako favoriti. Teraz nás čakajú mužstvá, ktoré sú tabuľkovo lepšie ako my, čiže je to pre nás výzva. Myslím si ale, že keď sa zomkneme, tak ukážeme silu a môžeme vyhrať nad hocikým.

Ako to zatiaľ ide v Spišskej Novej Vsi od tvojho príchodu?

Zatiaľ to môžem hodnotiť len kladne, strašne veľa chalanov poznám, partia okolo hokeja je tu veľmi dobrá. Väčšinu zápasov sme vyhrali, takže to môžem hodnotiť len pozitívne. Tie víťazstvá pomohli stmeliť tím, pretože som nemal až tak veľa času viac spoznať úplne všetkých.

V čom sa SHL líši oproti Extralige?

Je to trochu iná úroveň, ale ja sa cítim dobre. Je na mne vidieť herný výpadok, keďže som trénoval menej, ale postupne sa do toho dostávam. Ako play-off pokračuje, tak je to lepšie a lepšie.

Úlohy sú pre teba rovnaké ako v tímoch Extraligy?

Keď som šiel do Spišskej, tak mužstvo dávalo veľa gólov, ale veľa aj dostávalo. Už keď sme rokovali o zmluve, tak oni vyslovene chceli to isté, čo som robil v Extralige, teda dobrú defenzívnu prácu, aby som hral oslabenia a aby sme menej inkasovali, preto moje základné veci sú defenzívne činnosti.

Na akej úrovni sú v Spišskej Novej Vsi podmienky pre hráčov?

Všetko je na vysokej úrovni. Zázemie máme naozaj výborné, porovnateľné s extraligovými tímami.

V semifinále a prípadnom finále už nebudete favoritom, ale nie ste bez šance. Je tak?

Áno, veríme si, že môžeme postúpiť aj cez silný Martin. Každý však musí podať výborný výkon, potrebujeme sa držať správnej taktiky a ak nám padnú góly, tak určite môžeme uspieť. V šatni je teraz pohoda, takže sme dobre naladení.

V Extralige si vyhral šesť titulov, v 1. lige boli dva. Príde ďalší?

Bolo by to určite pekné, ale dovtedy je ďaleko. Každý chce vyhrávať, no do toho posledného zápasu ostáva ešte veľa času. Určite by však bolo najlepšie, keby sme sa po ňom mohli tešiť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články