Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Keby som mohol, vyjadrím sa ostro, ale nechcem dostať pokutu, hovorí Pardavý. Chyby rozhodcov však vidí aj on

ZVOLEN - Trenčín prehral proti Banskej Bystrici a dve kolá pred koncom základnej časti má na siedmej pozícii 76 bodov, čo je o jeden menej než šiesta Detva a o dva viac ako ôsme Košice. Bude to ešte tuhý boj o vyhnutie sa predkolu, čo podľa trénera Jána Pardavého zväzuje hráčom ruky.
Zdroj: 38616
Zdieľajte:

Vo Zvolene prehrávala Dukla 0:2 a aj keď následne v rozmedzí troch minút otočila na 3:2, tak prehrala 3:6: "Vstup do zápasu sme nemali dobrý, potom sme sa zdvihli v druhej tretine. Na škodu veci bolo, že Bystrica išla do vedenia 2:0, kedy sme si museli zobrať timeout, aby sme chalanom dohovorili. Otočili sme na 3:2, ale prišli dve zaváhania a dostali sme zbytočné góly. Skúšali sme potom už všemožné," hodnotil zápas trenčiansky kouč.

Duklu môže "tešiť" aspoň fakt, že v nedeľu prehrali a nebodovali ani Detva s Košicami, no na hráčoch spod hradu Matúša Čáka je cítiť, že zodpovednosť im na pohode nepridáva: "Jednoznačne to zväzovalo ruky, vplýva to na psychiku. Snažíme sa hráčov nabádať, aby na to nemysleli, pretože aj keď nepostúpime do prvej šestky, tak budeme hrať predkolo a svet sa nezrúti. O prvú šestku ale budeme bojovať až do konca. Je to výhodnejšie. Každý hráč sa s tým tlakom musí vysporiadať sám, zväzuje to ruky," tvrdí.

"V tomto sme ale dlhodobo, aj dnes to bolo na chalanoch vidieť. Bojovnosť tam je, ale chýba nám ľahkosť v zakončení. V takýchto zápasoch by sme vždy potrebovali viesť 1:0 alebo 2:0, aby sme sa upokojili a boli zodpovednejší. Naopak, keď prehrávame, tak sa tlačíme dopredu a robíme viacej chýb, aj systémových a dostávame góly," doplnil bývalý skvelý útočník.

To najpodstatnejšie sa stalo v presilových hrách. Trenčín sa musel dvakrát brániť päťminútovému oslabeniu, keďže vysoké tresty dostali za faul kolenom na Ganza útočník Aaron Berisha a Janne Jalasvaara zase zasiahol do hlavy Filipa Vašaša. Navyše mali "Barani" k dispozícii aj presilovku 5 na 3, tú využili. Trenčania inkasovali v oslabení trikrát. Na konto im nabehlo osem dvojminútových trestov, dva päťminútové, jeden desaťminútový a takisto dva do konca zápasu: "Celkovo rozhodol počet vylúčených hráčov, my sme ich mali strašne veľa a nie za všetky mohli naši hokejisti," podotkol Ján Pardavý.

Večne omieľaná téma rozhodcov vnútri trápi aj jeho, no verejne sa vyjadrovať nemôže: "Ja keby som sa mohol vyjadriť, tak sa vyjadrím dosť ostro, ale nechcem dostať pokutu kvôli štyrom ľuďom. Neovplyvním to ja. Musia na to dohliadať iní ľudia. Stáva sa to zápas, čo zápas. Potom sa podávajú podnety a aj keď sa rozhodne, že sa pochybilo, tak tie body nám to nevráti. Príde mi to, že čím sme bližšie ku koncu základnej časti, tak tým sa kopí viac chýb a nik nie je potrestaný. Iba hráči, ktorí nemajú body a sú pod väčším tlakom. Tí, ktorí chyby robia sú bez trestu, ale ja to neovplyvním," otvorene povedal Pardavý.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články