Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvorský sa vrátil do Švédska, Vašaš by mal byť v poriadku, Ihnačák a Faško-Rudáš prepísali históriu

ZVOLEN - Fyzický hokej sa hral v nedeľu medzi Banskou Bystricou a Trenčínom. Obom tímom išlo o veľa, domáci bojujú o deviatu priečku a lepšiu pozíciu v predkole, "vojaci" sa chcú dostať na šiestu pozíciu, kde im konkurujú Detva a Košice.
Zdroj: 38977
Zdieľajte:

Všetky tri spomínané tímy snažiace sa byť šieste v nedeľu prehrali, čiže sa situácia vôbec nezmenila. Banskobystričania uspeli a naďalej majú bodový náskok pred Novými Zámkami. Ofenzívny duel priniesol priebežnú výhru "Baranov" 2:0, v druhej časti hry hostia skóre otočili na 2:3, no potom prišlo vyrovnanie Lampera, ešte pred druhou sirénou štvrtý gól a v poslednom dejstve zverenci trénera Tuukku Poikonena zveľadili skóre na konečných 6:3.

Fantasticky hrali Brian Ihnačák a Martin Faško-Rudáš. Obaja si pripísali po päť kanadských bodov a vôbec prvýkrát v histórii HC ´05 sa stalo, aby mali dvaja hráči v jednom stretnutí päť bodov. Ihnačák strelil gól a na štyri asistoval, Faško-Rudáš ukončil duel s bilanciou 2+3, pričom sa vo veku 20 rokov a 209 dní stal najmladším hokejistom tímu spod Urpína s piatimi bodmi. Paradoxne, tým najstarším je Ján Pardavý, súčasný tréner Dukly Trenčín.

"Dôležité sú body do tabuľky. Snažíme sa byť v tabuľke vyššie, moje kanadské body sú len niečo navyše. Každopádne, môžeme byť spokojní po takejto výhre. Trenčín je nepríjemný súper, hrá intenzívny hokej hore-dole. Museli sme ich udržať na uzde a vedeli sme, že v tej hre nemôžu vydržať celých 60 minút. Dlho to bolo vyrovnané a nakoniec sme to zvrátili v náš prospech, súper už bol možno aj unavený, čo sme využili. Ako som však povedal, Trenčín hrá play-off hokej celý rok, je to ťažký súper. Snažíme sa nájsť našu tvár, aby sme vedeli, aké mužstvo budeme do play-off. Posledné zápasy, ktoré sme hrali boli lepšie a verím, že ak to udržíme, tak to bude dobré," hodnotil zápas Brian Ihnačák.

Banská Bystrica to nakoniec zlomila v presilovkách, ktoré im paradoxne zo začiatku nešli. Avšak, vylúčiť za faul kolenom na Ganza sa na 5+DKZ nechal Aaron Berisha a neskôr za úder do oblasti hlavy aj krku i fínsky bek Janne Jalasvaara, čiže domáci hrali dvakrát päťminútovú presilovku, pričom raz mali k dispozícii takmer minútu a pol vo formáte 5 na 3, čo využili: "Čím viac presiloviek sme mali, tým bol súper viac unavený a asi preto nám to tam potom začalo padať. Prvé tri presilovky nám nevyšli, potom sme ale začali vyhrávať puky v súbojoch a to sa prejavilo. Určite tento zápas mal náboj play-off. Trenčín však má taký štýl hokeja, pre nich je play-off vždy," doplnil Ihnačák.

Spokojný mohol byť aj tréner Tuukka Poikonen: "V tomto zápase sme hrali dobre 55 minút, pretože sme tam mali zhruba päťminútový slabší úsek. Na ľade však moji zverenci predviedli veľa dobrých vecí, s čím môžem byť spokojný. Samozrejme aj s víťazstvom," zhodnotil a potvrdil, že Dalibor Dvorský opustil káder HC ´05 Banská Bystrica.

"Dalibor už nie je s nami, vrátil sa do Švédska. Jeden mladý hráč nám odišiel, ale musíme hrať bez neho. Prajeme mu len to najlepšie. Strelil u nás niekoľko gólov a priniesol tú zdravú mladícku drzosť a kreativitu. Starší hráči boli z neho nadšení, čo bolo pekné vidieť, že takto mladý hráč sa dokázal presadiť. Treba s ním ale byť opatrný, stále má len 15 rokov. Každopádne, v budúcnosti od neho očakávam veľké veci," vyjadril sa na margo najmladšieho strelca gólu v najvyššej slovenskej súťaži fínsky kouč.

Zároveň potešil fanúšikov tým, že Filip Vašaš, ktorý inkasoval tvrdý úder od Jalasvaaru na hlavu, bude v poriadku: "Povedal, že je v poriadku, vyzerá tak a dúfam, že bude v poriadku na piatkový zápas, ale pri zraneniach hlavy nikdy neviete, či sa to neprejaví aj neskôr. Síce ho bolí hlava, ale na to, aký to bol zákrok, tak je v pohode," dodal Poikonen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články