Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hrali ho počas dvoch dní: Nekonečný play off súboj z Bieloruska vošiel do histórie!

GOMEL - Neuveriteľný súboj play-off elitnej bieloruskej hokejovej ligy medzi HK Gomel a Neman Grodno vojde do dejín.
Zdroj: 38960
Zdieľajte:

Play off súboj bieloruskej extraligy medzi domácim HK Gomel a HC Neman Grodno začínal už v stredu večer o 19:00 miestneho času, ale končil až na ďalší deň pred druhou hodinou. Nekonečný súboj v šiestej časti predĺženia rozhodol kapitán poľskej reprezentácie Krystian Dziubinski. To už ale na časomiere svietil údaj 169:04 a zápas vojde do dejín ako tretí najdhší v hokejovej histórii.

Dĺžka trvania sa ešte o čosi natiahla, pretože zlatý zásah Dziubinskeho musel ešte potvrdiť videorozhodca, ktorý overoval, či pri preberaní puku hráč na modrej čiare nebol v postavení mimo hry. "Vedeli sme, že v deviatej tretine to už bude pre brankára ťažké. Preto som sa pri šanci rozhodol pre tvrdú strelu, namiesto toho, aby som strieľal zápästím alebo išiel bližšie k bránke. Jednoducho som to urobil jednoducho a vyšlo to," radoval sa zlatý strelec, ktorý ukončil trápenie obidvoch tímov.

Pozrite si aj

VIDEO Mantha daroval spoluhráčovi gól, aby mohol skórovať proti bývalému klubu

Neman Grodno sa po zlatom zásahu ujal vedenia 3:2 v sérii a už dnes na domácom ľade môže rozhodnúť o postupe do semifinále. Nepríjemné déja vu prežil tréner Gomelu Sergej Stas, ktorý bol ako hráč v roku 2015 pri tom, keď jeho tím podľahol Junosť Minsk tiež v neuveriteľnom čase 165:11, čo je v historických tabuľkách celkovo piaty najdlhší zápas histórie.

"V istom zmysle je taký zápas trochu fraška. Možno by stálo za to dať limit, koľko predĺžení môžeme odohrať. Končiť o druhej v noci je jednoducho zvláštne," povedal bývalý bieloruský reprezentant. Najdlhším zápasom histórie je od roku 2017 súboj nórskych tímov Storhamaru so Sarpsborgom, ktorý trval 217 minút a 14 sekúnd, druhé miesto patrí súboju NHL ešte z roku 1936, kedy Detroit s Montrealom Maroons končili až v čase 176:30.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články