Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Döme po ďalšom domácom zlyhaní Slovana: Trápili sme sa, máme pred sebou veľa práce

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase 41. kola Tipos extraligy s Miškovcom 2:3 po predĺžení a zaznamenali štvrtú prehru za sebou.
Zdroj: 38815
Zdieľajte:

Zverenci Róberta Dömeho a Mariána Bažányho odohrali všetky štyri uplynulé duely na domácom klzisku, strelili v nich len štyri góly. Predtým prehrali s Banskou Bystricou 0:3, s Michalovcami 2:3 a s Popradom 0:4.

Tréneri Slovana majú už niekoľko kôl problém so zložení zostavy pre zranenia, improvizovať museli aj tentoraz. V druhom útoku sa objavil obranca Brodzinski, on a jeho spoluhráči boli v prvej tretine strelecky aktívnejší. Viac šancí však mal Miškovec. Prvú už po pár sekundách, keď sa na Gudlevskisa rútil Walker, ale neuspel. Najväčšiu šancu Slovana v prvej tretine mal Harris, ale ani on nerozvlnil sieť. Potom sa opäť blysol Gudlevskis po zakončení Galanizsa.

Miškovec hral hneď po prestávke presilovku, ale presadil sa až po jej skončení. Aktívny Walker premenil prihrávku Csányiho a poslal hostí do vedenia. Strelec prvého gólu mal prsty aj v druhom. Bol pri prečíslení hostí dvoch na jedného, maďarský tím poslal do dvojgólového vedenia Anderson. Slovan znervóznel, na Miškovec nevedel v ofenzíve nájsť recept, na ľade sa potom strhla aj šarvátka.

Na začiatku tretieho dejstva hral Slovan presilovú hru, ale hostia sa aj tentoraz ubránili. Domáci sa snažili aj naďalej, boli strelecky aktívnejší, Adorjána v bránke DVTK sa im napokon podarilo prekonať v 52. minúte zásluhou Bačika. Očakávaný záverečný tlak Slovana prišiel, znásobila ho hra bez brankára, vyrovnanie napokon zariadil Harris.

Predĺženie sa hralo iba 42 sekúnd, keď o triumfe hostí rozhodol Szirányi.

Prečítajte si aj

Bokroš po prehre Detvy na ľade Nitry: Chlapci chceli, bojovali, ale...

HC Slovan Bratislava - DVTK Miškovec 2:3 pp (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)
Góly: 52. Bačik (Štajnoch), 59. Harris (O'Donnell, Sersen) - 25. Walker (Csányi), 29. Anderson (Walker, Vas), 61. Szirányi (Galanisz). Rozhodovali: Orolín, Snášel – Crman, Kacej, vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše Anderson (Miškovec) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovan: Gudlevskis – Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Bačik, Valach, Maier, Beňo – O'Donnell, Haris, Zigo – Brodzinski, Kytnár, Matoušek – Rapáč, Bortňák, Peluso – Jendek, Uram, Kundrík – Lukošík

Miškovec: Adorján – Fredriksson, Wehrs, D. Kiss, Szirányi, Láda, Göz, Hadobás, Vojtkó – Anderson, Vas, Walker – Magosi, Galanisz, Csányi – Lövei, Miskolczi, Rokaly – Galajda, Ritó

Róbert Döme, tréner Slovana: "Gratulujem Miškovcu k víťazstvu. My sme sa trápili, dali sme len dva góly, čo nám stačilo len na bod. Máme pred sebou veľa práce."

Viktor Tokaji, tréner Miškovca: "Som rád, že sme po dvoch prehrách zabrali naplno a že sme vyhrali práve so Slovanom. Hrať proti takýmto mužstvám je pre nás výzva a som rád, že ju hráči prijali. Páčila sa mi bojovnosť mojich hráčov."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články