Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Matej Tomek mení dres fínskeho SaiPa Lappeenranta

LAPPEENRANTA - Slovenský brankár Matej Tomek vymení dres fínskeho klubu SaiPa Lappeenranta.
Zdroj: 38800
Zdieľajte:

23-ročný rodák z Bratislavy po odchode z Dukly Trenčín zamieril do Fínska, kde sa stal gólmanom SaiPa Lappeenranta. Fínsky klub ale teraz na webe zverejnil informáciu, že si neuplatní opciu v Tomekovej zmluve na sezónu 2021/22 a jeho pôsobenie v SaiPe je tak na konci.

Slovenský brankár zamieri do konkurenčného celku KalPa Kuopio, ktorému vo fínskej najvyššej súťaži aktuálne patrí šiesta priečka znamenajúca postup do štvrťfinále. Tomek v SaiPe ako dvojka popri domácej jednotke Westerholmovi odchytal v sezóne 14 zápasov s priemerom 2,45 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov niečo málo cez 90 percent, ani raz sa mu nepodarilo udržať čisté konto.

Prečítajte si aj

VIDEO Adam Ružička zažiaril v AHL, bodoval aj Marián Studenič

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Lius-SaiPa Jussiho Markkanena ide pre fínsky klub o finančne výhodné riešenie, ktoré umožní ďalšie posilnenie klubu bojujúceho o účasť v elitnej desiatke a teda možnosť osemfinále. "Nevyužili sme Matejovu opciu na nadchádzajúcu sezónu a tím KalPa hľadal brankára. Matej tu dostane dobrú príležitosť a my sa môžeme pozerať do budúcnosti," uviedol.

Fínsky klub, ktorý po odchode Slováka disponuje triom zazmluvnených brankárov: Niclas Westerholm, Juho Markkanen a Severi Auvinen, poďakoval Tomekovi za všetko a do budúcej kariéry mu zaželal to najlepšie.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, saipa.fi

Diskusia

Podobné články