Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miloš Říha mladší skritizoval slovenské zdravotníctvo: V Banskej Bystrici to bolo zlé

PRAHA - Syn zosnulého bývalého trénera českej reprezentácie či Slovana Bratislava Miloša Říhu veľmi ťažko nesie otcovu stratu.
Zdroj: 38656
Zdieľajte:

Miloš Říha zomrel 1. septembra 2020. Informácia o jeho úmrtí bola poriadne nečakaná. Úspešný tréner, ktorý naposledy viedol reprezentáciu Česka, bol najskôr hospitalizovaný v nemocnici v Banskej Bystrici. A práve tam to vraj bolo veľmi zlé podľa slov jeho syna taktiež Miloša.

Prečítajte si aj

Posily pre Michalovce v závere prestupového obdobia: Brankár z Estónska a obranca z Capitals

„Zdravotníctvo v IKEM je na inej úrovni, než to slovenské. Bolo naozaj zlé, čo sa tam odohrávalo. Tam tvrdili, že koniec príde o päť minút. V IKEM mal servis ako prezident, tam nič. To bolo fatálne, nedalo sa to s Českom ani porovnať. Aby sme sa dostali o krok ďalej a aby sa o neho začali viac starať a mal lepšiu starostlivosť, to stálo obrovské úsilie.

Prečítajte si aj

VIDEO Tuukka Rask si pomýlil skóre a opustil bránku: Skončilo sa to bez následkov

V Bystrici to bolo zlé, v IKEM-e ho dali dokopy, ale stále sa čakalo, na ktorú stranu sa to prikloní. V Česku sa to lepšilo, neskutočne sa o neho starali a ja som veril do poslednej sekundy, hoci tri dni pred smrťou som vedel, že je to s ním veľmi zlé a ide to na zlú stranu. Keby sa sem dostal o týždeň skôr, verím, že by to dopadlo inak,“ uviedol Miloš Říha mladší pre český portál idnes.cz. Slovenský web sport24.sk sa obrátil so žiadosťou o vyjadrenie na Fakultnú nemocnicu v Banskej Bystrici.

Prečítajte si aj

HC Košice reagoval na tvrdenia Ľuptáka z incidentu v Detve: Oceliari ponúkli finančnú náhradu a bránia kapitána Chovana

„Úprimne chápeme zármutok rodiny a je nám ľúto ich straty. Legislatíva nám neumožňuje ozrejmiť podrobnosti ochorenia a okolnosti hospitalizácie pána Říhu bez písomného súhlasu rodiny.

Prečítajte si aj

Róbert Ľupták spoznal trest od DK SZĽH, voči nemu sa však môže odvolať

Môžeme však s plnou vážnosťou povedať, že mu bola v našej nemocnici poskytnutá maximálna možná a dostupná zdravotná starostlivosť, ktorú si jeho závažné ochorenie vyžadovalo. Oddelenie, na ktorom bol hospitalizovaný, sa radí v danom obore medzi špecializované pracoviská a patrí k špičke na Slovensku,“ napísala hovorkyňa Ružena Maťašeje pre sport24.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: idnes.cz

Diskusia

Podobné články