Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Petrovský návrat na Slovensko neľutuje. Vráti sa však po sezóne do Třinca?

BRATISLAVA - Prešovský hokej sa môže pochváliť viacerými skvelými odchovancami, medzi ktorých patria majster sveta z roku 2002 Martin Štrbák, Tomáš Bulík, Marek Zagrapan, Vladimír Mihálik, Jaroslav Janus či Martin Gernát.
Zdroj: 38649
Zdieľajte:

Do tohto zástupu sa raz môže zaradiť Servác Petrovský. Stále len 16-ročný center vletel do druhej najvyššej slovenskej súťaže ako víchor a aj vďaka nemu sa lepšia nielen výkony, ale aj výsledky reprezentačnej osemnástky v SHL.

Rodák z Veľkého Šariša sa v dôsledku zlej epidemiologickej situácie, ktorá v Česku znamenala predčasný koniec mládežníckych líg, po takmer piatich rokoch vrátil na Slovensko.

Pred začiatkom tejto sezóny by vám zrejme ani na um neprišlo, že ju takmer celú zrejme odohráte na Slovensku?

Úprimne, vôbec nie, bol som pripravený na pôsobenie vo svojom klube, ale napokon som aj rád, že to je takto.

V juniorke Třinca ste boli najmladším hráčom. Nemrzí vás, že sa situácia vyvinula takto?

Samozrejme, že mrzí, ale čo sa dá robiť. Každopádne, aj pôsobenie medzi mužmi mi dáva veľmi veľa.

Ako vlastne došlo k tomu, že ste sa pripojili k tímu?

Oslovili ma tréneri z „osemnástky“, následne sa môj príchod na Slovensko konzultoval s Třincom a mojim agentom.

Mali ste aj iné ponuky okrem návratu na Slovensko?

Nie, v hre bola len táto jediná možnosť.

Okrem iných sa vrátil aj Adam Žlnka, s ktorým v prevažnej miere nastupujete vo formácii. Ako sa vám s ním hrá?

Výborne, rozumieme si. Je to skvelý hráč, má neskutočné prihrávky. Som rád, že sa naše cesty takto spojili a môžeme byť spolu v jednej formácii.

S 18 bodmi ste suverénne najproduktívnejším hráčom reprezentačnej „osemnástky“. Čomu pripisujete fakt, že sa vám tak darí už v prvej sezóne medzi seniormi?

Určite vďaka spoluhráčom, nie je to len o jednotlivcovi. Taktiež majú na tom zásluhu aj tréneri, ktorí mi dávajú dostatok priestoru.

Ak by ste mali 1. slovenskú mužskú ligu porovnať s českou juniorkou, čo by ste vyzdvihli ako najväčšie rozdiely?

Jednoznačne sila. Mužský hokej je náročnejší, silovejší, takže aj presadiť v ňom je ťažšie. Mne sa to však zatiaľ darí.

V rozhovore pre třinecký web ste sa vyjadrili, že tamojšie podmienky sú jedny z najlepších v Česku. Ako to vidíte s možnosťami v Piešťanoch?

Na veľmi vysokej úrovni. Nechýba nám tu nič, tréningy a samotné zázemie je výborné, ba povedal by som, že asi ešte aj lepšie ako v Třinci.

Z toho, čo hovoríte vyplýva, že pôsobenie v repre tíme do 18 rokov zrejme nepovažujete za krok späť?

Určite nie, hrám seniorskú súťaž, hokej v nej ma nesmierne baví. Naberám cenné skúsenosti, takže som maximálne spokojný.

Už teraz možno povedať, že ročník 2020/2021 vám vyšiel, čo určite dodá sebavedomie. Čo však ďalšia sezóna? Zostanete v Třinci alebo by sa nebránili ani odchodu do inej krajiny?

Nevylučujem ani jednu možnosť.

Ak sa nejako dramaticky nezhorší situácia, tak by sme sa o pár mesiacov mohli dočkať CHL draftu do severoamerických juniorských líg. Myslíte aj na túto možnosť alebo je pre vás prioritou zotrvanie v Európe?

Ak by som prešiel CHL draftom, je možné, že by som odišiel aj do Severnej Ameriky. Nejaké veci sa v tomto smere postupne začínajú riešiť, ale zatiaľ sa tým príliš nezaoberám.

Do „vášho“ draftu 2022 zostáva ešte niečo vyše roka. Zrejme vám už v hlave kolujú aj tieto myšlienky.

Momentálne sa tak ďaleko nepozerám. Spomenutý CHL draft je bližšie, takže skôr upriamujem moju pozornosť týmto smerom.

Ste hráčom ročníka 2004, o ktorom sa hovorí, že patrí medzi tie s lepšou perspektívou. Ide však aj o ročník, ktorý spolu odohral turnaje vo viacerých krajín asi najmä vďaka ochote rodičov. Ako si na tieto turnaje spomínate?

Šlo o akcie, na ktoré nezabudnem do konca života. Odohrali sme viacero dobrých zápasov proti zahraničným rovesníkom, s ktorými sme vedeli držať krok. V podstate tam bolo viacero chalanov, ktorých mená sa na Slovensku v súčasnosti skloňujú najviac.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články