Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan prelomil negatívnu sériu, skvelé predstavenie Nagya

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelkovom stretnutí základnej časti KHL na ľade Jugry Chanty-Mansijsk 4:3 po predĺžení a nájazdoch.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Belasí" tak ukončili štvorzápasovú sériu bez bodového zisku a bez víťazstva. Hrdinom zápasu sa stal najproduktívnejší hráč hostí Ladislav Nagy, ktorý strelil úvodný gól, na ďalšie dva prihral a ako jediný premenil svoj nájazd a rozhodol tak o zisku dvoch bodov.

Jugra Chanty-Mansijsk - Slovan Bratislava 3:4 pp a sn (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 7. Maxwell (Kašpar), 10. Pepeljajev (Maxwell, Magogin), 37. Gusev (Larsen, Čibisov) - 6. Nagy (Starosta, Jeglič), 38. Jeglič (Nagy), 47. Mihálik (Nagy), rozh. nájazd: Nagy.

Rozhodcovia: Beljajev, Gamalei - Strelcov, Tarasov, vylúčení: 3:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Jugra Chanty Mansijsk: Birjukov (65. Gorjačevskich) - Larsen, Mamkin, Sergejev, Želdakov, Stalnov, Sokolov, Pepeljajev, Putilov - Gorbunov, Maxwell, Kašpar - Bulianskij, Magogin, Gusev - Čibisov, Romancev, Bortnikov - Jacenko, Točickij, Korenev

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Foster, Starosta, Mihálik - Netík, Surový, Bartovič – Hudáček, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Nagy – Kundra, Bližňák, Lunter

Slovanisti odštartovali zápas dobre a už v 2. minúte si tlakom vynútili presilovku. V nej mohli ísť do vedenia, keď Nedorost tečoval Vondrkuovu strelu, no puk skončil len na žŕdke domácej bránky. V 6. minúte sa už z gólu tešili. Tentokrát poslal na Birjukova tvrdú strelu Starosta a Nagy ju zo vzduchu usmernil do siete. Hostia sa však z vedenia netešili ani minútu. Kašpar prihral Maxwellovi pred prázdnu bránku a bolo 1:1. Od tejto chvíle boli lepší domáci hokejisti, ktorí dobrým forčekingom znemožňovali rozohrávku súpera a ten sa tak poriadne nevedel dostať z vlastného pásma. Z toho pramenili aj fauly Slovana, pričom Jugra pretavila hneď ten prvý Luntera na vedúci gól. V oslabení mal najprv veľkú šancu Slovan, keď Nagy v brejku našiel nikým nekrytého Nedorosta, ale jeho tutovku zmaril výborným zákrokom Birjukov. Vzápätí prišla strela od modrej z hokejky Pepeljajeva a domáci viedli 2:1. V nasledujúcich minútach mohol pridať aj ďalšie góly, no Slovan sa ubránil aj v 64-sekundovom oslabení o dvoch hráčov. Navyše, Jugra takmer nestrieľala a v prvej časti poslala na Backlunda len štyri pokusy.

Prostredná časť duelu veľa hokejovej krásy nepriniesla. Hra oboch mužstiev bola plná nepresností, chýbali pekné kombinácie a v ofenzíve najmä šance. Pokračovalo tak ubojované a rozkúskované divadlo zo záveru prvej tretiny. Diváci na tribúnach sa tak poriadne nemali na čo pozerať. V 25. minúte vypálil Bartovič, ale Birjukov bol pozorný. Domáci potom odohrali presilovku prakticky bez strely na bránku, no v 36. minúte dostali ďalšiu šancu a tú využili na tretí gól. Na Backlunodvu bránku počas nej pritom vyslali iba jediný pokus, od modrej sa trafil Gusev - 3:1. Slovan sa dostal späť do zápasu už o necelú minút, keď Jeglič prestrelil Birjukova a znížil na rozdiel jedného gólu. Po dvoch tretinách bol stav striel na bránku 13:11 pre hostí.

"Belasí" vyrovnali v 47. minúte zásluhou Mihálika, ktorému nabil na gól Nagy. Následne mohli aj rozhodnúť počas ďalšej početnej výhody, no domácich niekoľkokrát zachránil gólman Birjukov. V závere riadneho hracieho času mal dve veľké šance prvý útok domácich na čele s Maxwellom a na druhej strane Nedorostova formácia, ale gól už nepadol a stretnutie pokračovalo v predĺžení. O víťazstve Slovana rozhodol v samostatných nájazdoch Nagy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články