Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Avizovaná posila Košíc už zrejme nepríde: Liga je extrémne náročná a už nechceme čakať, hovorí Šťastný

KOŠICE - Tréner a funkcionár HC Košice Jan Šťastný pre oficiálnu stránku klubu hodnotil účinkovanie východniarov v januári. Nevyhol sa predovšetkým otázkam o nových posilách, ktoré môžu chodiť ešte do 15. februára.
Zdroj: 38225
Zdieľajte:

Košických hokejistov v závere uplynulého mesiaca doplnili útočníci Adam Lapšanský s Kanaďanom Émile Poirierom. "Keďže Émile nehral súťažný zápas 10 mesiacov, je na ňom vidieť obrovský hendikep. Určite v ňom je potenciál, čo dokazujú aj body, ktoré získal v štyroch odohraných zápasoch. Okrem neho sme riešili aj nejakú ďalšiu možnosť a objavila sa šanca získať Adama Lapšanského, ktorý košické prostredie veľmi dobre pozná.

Prečítajte si aj

Prezident Detvy poukázal na správanie Košičanov: Všetky médiá natáčajú iba vtedy, keď Ľupták...

Zavolali sme si spolu, aj on riešil svoju budúcnosť na základe toho, že mu budúci rok ide syn do školy. Som rád, že sa nám ho podarilo získať do našej košickej rodiny. Myslíme si, že práve on je hráč, ktorý góly vie dať a práve takýto hráč nám chýbal," nechal sa počuť v rozhovore pre klubový web Šťastný. Ešte pred spomenutým duom mieril do košického dresu ďalší legionár, ktorý slovenskú extraligu veľmi dobre pozná - Chris Langkow. Jeho príchod bol oznámený koncom decembra. V Košiciach sa mal hlásiť po Novom roku. Situáciu skomplikovalo zranenie, ktoré trvá doteraz.

Prečítajte si aj

Košice vystužili obranu hráčom z Liptovského Mikuláša

"Tým, že odišiel Martin Pospíšil, tak sme hľadali variant, ako ho nahradiť. Jednou možnosťou bol Chris Langkow, bohužiaľ, tento variant nedopadol dobre zo zdravotných dôvodov a myslím si, že už dobre ani nedopadne. To znamená, že my už nechceme čakať a ani vyčkávať, ba naopak, chceme si otvoriť ďalšie možností, eventuálne ešte získať ďalšieho hráča," tvrdí Šťastný, ktorý otvorene pripúšťa, že z angažmánu Langkowa definitívne zišlo. „Ja si myslím, že sa to už nestane. Chris sa bude chcieť túto sezónu doliečiť a nepríde už len z dôvodu, že vie, aká je táto súťaž extrémne náročná a nie je jednoduché do nej naskočiť.

Prečítajte si aj

NHL: Tampa Bay štvrtýkrát v sezóne porazila Nashville, Černák robil poriadok v prvej tretine

Aj my musíme byť v situácii, keď sa nám blíži koniec prestupového termínu a je možnosť eventuálne získať niekoho na trhu, koho by sme radi mali aj fyzicky, nech sa deje čokoľvek. Chris ostane na našej súpiske, ma potvrdený transfer, ale myslím si, že túto sezónu za Košice hrať nebude," dodal pre oficiálnu stránku Košíc Jan Šťastný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hckosice.sk

Diskusia

Podobné články