Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Momentálne sme podpriemerný tím zo spodku tabuľky, hovorí Stavjaňa. Príde náhrada za Fogeta?

ZVOLEN - Už neuveriteľných 30 zápasov po sebe dokázali hokejisti HC ´05 Banská Bystrica bodovať proti HK Nitra a len trikrát z toho nevyhrala. Táto raritná bilancia sa ťahá od apríla 2017. Odvtedy sa v oboch tímoch vymenilo veľké množstvo hráčov a takisto viacero trénerov.
Zdroj: 38617
Zdieľajte:

Okrúhle číslo 30 priniesla nedeľa. "Barani" na zvolenskom ľade súpera rozdrvili vysoko 7:0 a zaznamenali svoju najvyššiu výhru v sezóne, pričom mladý Filip Belányi vychytal prvé čisté konto v Tipos Extralige. Nitra je v kríze, prehrala posledné tri zápasy, z toho dva proti Banskej Bystrici a od začiatku januára 2021 uspeli "Corgoni" iba päťkrát zo 14 zápolení.

"Začali sme celkom dobre. Aktívne, napádali sme, korčuľovali sme. Dostali sme prvý gól po chybe, ale zápas bol otvorený, no veľmi ľahko inkasujeme a nadrieme sa na góly, pričom teraz sme neskórovali ani raz, čo je chyba nás útočníkov a dostávame veľa gólov. V tomto zápase prišli až štyri z predbránkového priestoru, kde si to musíme vedieť pokryť," hovorí Marek Slovák.

Skúsený útočník si uvedomuje, že ak sa situácia čoskoro nezlepší, zo súčasnej šiestej pozície môže nastať posun nadol: "Dostali sme ďalšiu facku. Sme radi, že prichádza prestávka. Niečo sa musí zmeniť. My chalani v kabíne to musíme dať dokopy. Dostali sme sa do toho sami a sami sa musíme vyhrať von. Keď sa vyhráva je pohoda, ale teraz sa ukáže, či máme na to uhrať prvú šestku. Bude to hrozne ťažké. Čaká nás cez desať zápasov do konca základnej časti a to budú stretnutia o prežitie," tvrdí nevysoký hokejista.

Odkedy spomínaná séria začala, tak Slovák okrem iného odohral kompletnú sezónu v bratislavskom Capitals, pol roka bol hráčom bieloruského Junosť Minsk a v drese Banskej Bystrice absolvoval aj s Ligou majstrov deväť zápasov. Jeden z nich práve proti Nitre: "Je to séria, ktorá sa ťahá už niekoľko rokov. V utorok nás súper prevalcoval, ale teraz to do stavu 3:0 bolo otvorené. Neviem čím to je, že sa po góle zlomíme. Potrebujeme to zmeniť a vyhrabať sa," doplnil.

Otvorene kritický bol aj tréner Antonín Stavjaňa: "Ráno bolo veľké odhodlanie. Začiatok stretnutia sme mali dobrý, ale potom sme súperovi prihrali na prvý gól a ďalších päť sme mu umožnili streliť z dorážok. Je to zlé. Mužstvo padá, nemá formu. Počnúc brankárom a končiac posledným hráčom," jednoznačne hovoril český kouč.

Prichádza reprezentačná prestávka, no na tú sa nespolieha: "Hlavy nech si hráči vyčistia, ale ak im nepôjdu nohy, tak môžeme vymýšľať systém, aký chceme. Hokej je z veľkej časti o srdci a bojovnosti. Tým môžete preklenúť moment, kedy to technicky nejde. Hráči sú uvoľnení na tréningu a podávajú tam o tristo percent lepší výkon ako v zápase. Jedine tie zápasy z nich ale urobia hráčov," konštatuje.

Cestu k náprave výkonov a výsledkom treba začať postupne: "Hlavne si musia vybrať z hlavy to, že sme mužstvo na špicu tabuľky, momentálne sme podpriemerný tím zo spodku tabuľky. Dostať sa z toho môžeme jedine poctivou prácou," povedal Stavjaňa, ktorý neočakáva po odchode Fogeta ďalšie zmeny: "Mal by sa vrátiť Holešinský, tým pádom budeme mať dvanásť útočníkov. Tí, čo tu sú, nech sa s tým popasujú," dodal nitriansky tréner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články