Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Prekonaný Gáborík sa prihovoril 15-ročnému historickému rekordérovi Banskej Bystrice

ZVOLEN - Hokejista Banskej Bystrice Dalibor Dvorský sa stal najmladším strelcom v histórii najvyššej slovenskej súťaže. V utorkovom zápase Tipos extraligy proti Nitre (6:1) prekonal vo veku 15 rokov, 7 mesiacov a 18 dní rekord Mariána Gáboríka z roku 1998.
Zdroj: 38219
Zdieľajte:

Gáborík dosiahol rekordný zápis vo veku 16 rokov a 27 dní. Dvorský strelil svoj gól v 48. minúte, zavŕšil ním hladký triumf Bystričanov na 6:1. Po prihrávke Jacoba Cardwella si nakorčuľoval spoza bránky do priestoru medzi kruhmi a presnou strelou prekonal brankára Juraja Beržinca.

"Uvedomujem si, čo sa stalo. Je to úžasný pocit, veľmi sa teším, že som najmladším hráčom v extralige, ktorý dal gól. Som rád, že mi to tam padlo a predbehol som Mariána Gáboríka. Urobím všetko pre to, aby som mal podobnú kariéru ako on. Veľmi si tento okamih vážim. Pri mojom góle odviedol pred bránkou dobrú robotu Kabáč, clonil. Bez neho by som tento presný zásah nezaznamenal," povedal Dvorský.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica uštedrila lekciu Nitre a bol prekonaný 23-ročný rekord Mariána Gáboríka!

Mladému talentu pogratuloval už aktuálne prekonaný legendárny Marián Gáborík, ktorý sa Dvorskému prihovoril prostredníctvom sociálnej siete.

O mladom útočníkovi sa hovorilo aj začiatkom januára, keď dostal príležitosť v zápase Banskej Bystrice s Novými Zámkami (1:4). Vtedy sa vo veku 15 rokov, 6 mesiacov a 24 dní stal historicky druhým najmladším hráčom so zápasom v extralige. Primát v tejto štatistike drží Andrej Podkonický, ktorý v sezóne 1993/1994 debutoval vo veku 15 rokov, 4 mesiace a 19 dní.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články