Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nový tréner Slovana po atraktívnom šlágri odvekých rivalov: Košiciam patrí veľký rešpekt

KOŠICE - Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili v 33. kole Tipos extraligy na ľade HC Košice 1:0. Jediný gól piatkového zápasu strelil v 39. minúte Brendan O'Donnell. Brankár hostí Tyler Parks si tretíkrát v sezóne udržal čisté konto.
Zdroj: 38454
Zdieľajte:

Pred zápasom dostal košický kapitán Michal Chovan symbolický dres s číslom 500 symbolizujúci jeho nedávny bodový míľnik v najvyššej slovenskej súťaži.

Od úvodu sa hral rýchly hokej, no tímy si dávali pozor na defenzívu a šance priniesla až druhá polovica prvej tretiny. V 12. minúte Réway vybojoval puk pre Lapšanského, ktorý zblízka neprekvapil brankára hostí Parksa. Na opačnej strane neuspel v dvoch sľubných šanciach O'Donnell a gólom sa neskončila ani Chovanova dorážka Klhůfekovej strely, keď Parks zastavil puk tesne pred bránkovou čiarou.

Prečítajte si aj

Parks v šlágri vygumoval Košice, 10-gólová nádielka pod Tatrami aj ďalší triumf Banskej Bystrice

Brankár hostí podržal svoj tím v 23. minúte, keď zmaril únik Poiriera so zakončením osamoteného Lapšanského. Košičania boli blízko ku gólu aj v následnej presilovke, v ktorej Réway trafil žrď Parksovej bránky. Košičania boli v 37. minúte radi, že neinkasovali počas vlastnej presilovky, keď im unikol Ranford, ale Sedláčeka neprekonal. V 39. minúte sa hostia dostali k prvej presilovke v zápase a O'Donnell strelou bez prípravy prekonal Sedláčeka - 0:1.

V 41. minúte sa po krátkom úniku nepresadil Matoušek, ináč však bola záverečná časť najmä o košickej snahe vyrovnať. Nepodarilo sa to Lapšanskému ani Klhůfekovi, ktorých vychytal pohotový Parks. Košičania sa dostali aj k hre bez brankára, v ktorej Baránek trafil do hornej žrde Parksovej bránky.

Prečítajte si aj

Stavjaňovi vo Zvolene stávka na mladého brankára nevyšla: Potrebuje on i my vedieť, na čom je

Jan Šťastný, tréner HC Košice: "Bol to zápas na vysokej úrovni, v ktorom sa stretli odvekí rivali. Veľmi sme chceli uspieť a spraviť radosť fanúšikom. Zápas sme odohrali dobre, rovnako ako súper, no rozhodla jedna štandardná situácia v presilovke súpera. Môjmu mužstvu nemám čo vytknúť, držali sme sa herného plánu. Mali sme veľa šancí na to, aby sme zápas vyhrali. Nezostáva nám nič iné, iba sa z toho otriasť a pripraviť sa na zápas vo Zvolene s Banskou Bystricou."

Róbert Döme, tréner HC Slovan Bratislava: "Zápas sa mohol skončiť aj vyšším skóre, ale na oboch stranách chytali výborne brankári. Bol to dosť dobrý hokej. Veľký rešpekt patrí Košiciam, ktorých hráči podali dobrý výkon, a aj naši chlapci odviedli dobrú robotu. Sme s tímom zatiaľ iba krátko, no je vidieť radosť z hry a veľké chcenie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články