Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sholl dostal ponuku z AHL, zbalil sa a odišiel: Nechal nás v štichu, konštatuje Bokroš

DETVA - Nečakaný, ale vážny problém musia riešiť v Detve. Brankárska jednotka Tomas Sholl v tíme skončil. Dostal ponuku zo zámorskej AHL. Podľa našich informácií mu organizácia Dallasu Stars ponúkla post jednotky vo farmárskom tíme Texas Stars.
Zdroj: 38315
Zdieľajte:

Z logického pohľadu hráča nebolo nad čím váhať, lenže tréner Ernest Bokroš jeho stratu pociťuje už teraz. Navyše, Detva s ním neukončila zmluva, ani sa strany nedohodli na jej ukončení. Kontrakt aktuálne stále platí: "Žiaľ pre nás dostal, dostal pre neho dobrú ponuku z AHL. U nás má však stále platnú zmluvu. Chceli sme sa s ním rozprávať, ale zbalil sa a odišiel. Trochu nás nechal v štichu, nakoľko druhý brankár Petrík je zranený," povedal Bokroš po piatkovom stretnutí proti Banskej Bystrici.

To chytal Patrik Lietava. Ten nastúpil druhýkrát v Tipos Extralige, prvýkrát od začiatku. Roman Petrík je mimo hry, no vraj nie na dlho. Chytať by mohol už o týždeň alebo dva: "Tomas už neprišiel ani na tréning. Mali sme preto jediného brankára, Lietavu, preto sme rýchlo hľadali náhradu. Na striedačke dnes bol Krasanovský. Na tréningu bol dorastenec. Celé to bolo na rýchlo. Sholl bol rozhodnutý odísť za každých okolností," prezradil detviansky kormidelník.

Prístup hráča sa mu samozrejme nepáči: "Na jednej strane ho chápem. Dostal veľmi lukratívnu ponuku, ale on musí chápať, že tu podpísal zmluvu a Detva na ňom stavala. Teraz majú mnohé tímy v Extralige pomýšľajúce na popredné priečky dvojicu vyrovnaných brankárov. Naše výsledky boli ovplyvnené tým, že brankári podávali výborné výkony."

Logicky sa nasúka príchod nového gólmana: "Je to čerstvé, ale pán Ľupták bude niečo hľadať. Uvidíme aj to, kedy sa dá dohromady Petrík," tvrdí Bokroš. Mladý Lietava však nechytal zle: "Nemôžem na neho povedať nič zlé. Dali sme jeden gól, zlyhali sme v ofenzíve. Boli sme málo efektívni, aj keď sme nehrali zle," dodal po prehre 1:2 s Banskou Bystricou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články