Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miroslav Chudý našiel náhradu za Banskú Bystricu: Už dnes premiéra na lavičke nového klubu

BANSKÁ BYSTRICA - Tréner Miroslav Chudý len pred pár dňami skončil na lavičke úradujúceho majstra z Banskej Bystrice a už si našiel nové pôsobisko.
Zdroj: 38027
Zdieľajte:

Kouč, ktorého nástupcom na lavičke baranov sa stal Fín Tuukka Poikonen, zamieril do druhej najvyššej hokejovej súťaže u nás. V SHL si vyskúša pôsobenie na lavičke aktuálne druhého tímu HK Vitar Martin. Svoju premiéru na lavičke si odbije už v dnešnom ligovom súboji na ľade Spišskej Novej Vsi, ktorý začína o 17-tej hodine.

"Vedenie HK Martin sa dohodlo na spolupráci do konca sezóny s 58-ročným Miroslavom Chudým. Ide o trénera s bohatými skúsenosťami, ktorý má za sebou viacero úspechov, a to dvakrát vyhral prvú ligu s Novými Zámkami, dvakrát sa mu to podarilo s Detvou a víťazstvo v prvej lige vrátane postupu dosiahol s Michalovcami. Miroslav Chudý nahradí v pozícii hlavného trénera Mareka Žilu. Jeho asistentom bude Ladislav Spišiak, a Marek Žila bude druhým asistentom trénera," uviedol martinský klub na sociálnej sieti. Martinu v aktuálnej tabuľke SHL patrí druhá priečka s až 21-bodovou stratou na vedúcu Žilinu, ale len s trojbodovým náskokom pred tretími Topoľčanmi.

Prečítajte si aj

Chudý skončil na lavičke Banskej Bystrice, nahradil ho mladý fínsky tréner

?Na lavičku HK Martin prichádza skúsený tréner‼️ Vedenie HK Martin sa dohodlo na spolupráci do konca sezóny s 58-ročným...

Uverejnil používateľ HK Martin Piatok 22. januára 2021

Päťdesiatosemročný Chudý už v tejto sezóne viedol Michalovce, ale v novembri minulého roka ho po sérii zlých výsledkov nahradil Fín Tomasz Juhani Valtonen. Chudého kariéra bola spätá s michalovským hokejom od sezóny 2017/18, ešte z čias pôsobenia Dukly v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Dvakrát ju s klubom vyhral, rovnaký počin sa mu podaril aj v sezónach predtým. Najskôr s Novými Zámkami, neskôr s Detvou. V minulosti trénoval aj vo Zvolene, kde trénersky začínal.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR, hkmartin.sk

Diskusia

Podobné články