Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Humenčania dopriali trénerovi Stašovi pokoj v tretej tretine. Kouč prvoligistu suspendoval svojho zverenca

HUMENNÉ - Forma prvoligového Humenného naberá na obrátkach. "Levy" spod Vihorlatu doma zvládli aj jedného z ašpirantov na postup - Spišskú Novú Ves.
Zdroj: 38444
Zdieľajte:

"Víťazstvo má pre nás veľkú cenu," vyslovil sa po dôležitom triumfe Humenčanov nad Spišiakmi 5:1 tréner Milan Staš. "Spišská Nová Ves má veľmi kvalitný káder a potvrdzuje to aj postavením v tabuľke. Vyšli nám začiatky prvej aj druhej tretiny. Boli sme aj efektívni v koncovke a netrápili sme sa tak, ako v predchádzajúcich zápasoch. Veľkou mierou sa o zisk troch bodov pričinil brankár Stanislav Škorvánek výborným výkonom," nezabudol prirátať k úspechu aj extraligového gólmana Michaloviec.

Prečítajte si aj

FOTO + VIDEO Zimný štadión pri Hrone sa zmenil na stavenisko

Staronový účastník druhej najvyššej súťaže viedol nad východoslovenským rivalom 1:0, 2:0 i 3:1. Po kontaktnom góle Richarda Rapáča svoj ukážkový nájazd využil Kristián Horvát. "Veľmi dôležitý gól, ktorý nás upokojil. Od tohto momentu sme sa sústredili na kontrolovanie hry. Následne si chalani schuti zahrali a po druhej tretine som im povedal, aby mi dopriali pokoj v tretej časti a dokráčali k výhre. Myslím si, že to splnili do bodky," konštatoval Milan Staš, ktorý vedie Humenné tretí rok po sebe. Po výprasku od Žiliny (1:9) spred dvoch týždňov klub informoval, že žiadny hráč nemá isté miesto v zostave a tá začne postupne meniť svoju tvár. Tieto slová výstrahy určite padli na úrodnú pôdu, nakoľko odvtedy nastal výrazný progres i posun na miesto, ktoré garantuje postup do play-off.

Prečítajte si aj

Do Švédska k Adamovi Jánošíkovi by mohol pribudnúť bývalý útočník HK Poprad

"My sme vedeli, prečo sme zbierali prehry. Toľko, čo sa začala sezóna, museli sme ju prerušiť. Potom nás zasiahol koronavírus a opäť sme vypadli z tempa. Mužstvo vôbec nemalo sily. Normálny človek má problém vrátiť sa späť do bežného života, nieto ešte športovec, ktorý má podávať stopercentné výkony," komentoval slabé obdobie tímu na prelome rokov skúsený trénerský harcovník. V obranných radoch štartoval proti svojmu klubu Alexander Zekucia, člen michalovskej súpisky, alebo Eduard Kaščák, ktorý je na skúške. Oproti vystúpeniu v Skalici vzadu absentoval obranca Ľubomír Buraľ. Ten je jedným z odchovancov humenského hokeja.

Prečítajte si aj

Čajkovič odchádza do AHL, Bratislava Capitals získala jedného z najlepších Slovákov na MSJ

"Pred zápasom so Spišskou Novou Vsou som ho suspendoval za správanie v Skalici, kde inkasoval od rozhodcu vyšší trest za nešportové správanie. Jasne som mu vysvetlil, že nemôže takto vystrájať. Chybu si priznal a nabudúce ho už nominujem. Verím, že sa poučí do budúcna a už nebude robiť doslova takéto extempore," priblížil odstavenie 27-ročného rodáka zo Sniny.

Prečítajte si aj

Žilina vystužila zadné rady mladým obrancom, hrával za Zvolen či Nové Zámky

"Tabuľka je skreslená, pretože nie všetci máme za sebou rovnaký počet stretnutí. Ak sa to vyrovná, potom môžeme hodnotiť našu priečku," zakončil dialóg Milan Staš v súvislosti s posunutím sa Humenného na ôsme miesto po štyroch výhrach z ostatných piatich kôl.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články