Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Legendárny Tommy Salo ide do väzenia: Je divné, že som bol nažive

ŠTOKHOLM - Niekdajší hviezdny hokejový brankár Švédska Tommy Salo bol vo svojej vlasti odsúdený na dva mesiace väzenia.
Zdroj: 38432
Zdieľajte:

Dôvodom rozsudku je spôsobená autonehoda v opitom stave. Legendárny olympijský víťaz z Lillehammeru z roku 1994 narazil so svojím vozidlom do zvodidiel a policajti mu potom pri dychovej skúške namerali 3,06 promile alkoholu v krvi.

"Promile sú promile, k tomu sa nedá nič povedať. Nemôžem to spochybňovať. Je divné, že som bol nažive," uviedol na súde Salo, ktorý podľa očitých svedkov po nehode za volantom zaspal. Podľa švédskeho periodika Aftonbladet sa aktuálne štyridsaťdeväťročný bývalý gólman proti trestu zrejme odvolá.

Prečítajte si aj

VIDEO Tatar opäť bodoval, Toffoli sa zaskvel hetrikom: Kanadské derby prinieslo poriadnu gólovú nádielku

Salo, ktorý je držiteľom majstrovského titulu z roku 1998 a má aj ďalších šesť medailí zo svetových šampionátov, ukončil aktívnu hráčsku kariéru v roku 2007 v drese švédskej Frölundy. Po ukončení hráčskej kapitoly neskôr priznal, že trpí depresiami. Legendárny Salo má za sebou aj desať sezón v NHL, kde chytal za New York Islanders, Edmonton a Colorado, dlhé roky bol najväčšou oporou Švédska na každoročných MS a na OH v Salt Lake City sa pri senzačnej prehre s Bieloruskom zapísal do dejín obrovským kiksom, keď inkasoval po strele zo stredného pásma a Švédi senzačne podľahli veľkému outsiderovi.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, Aftonbladet

Diskusia

Podobné články