Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica prvýkrát v sezóne vyhrala "doma" za tri body: Je to začiatok, znie z kabíny

ZVOLEN - Písal sa 17. január 2021, keď tím HC ´05 Banská Bystrica dokázal prvýkrát v sezóne 2020/21 vyhrať v "domácom" prostredí za tri body. Do úvodzoviek sme to dali preto, nakoľko Barani hrajú na zvolenskom zimnom štadióne, kde im to vôbec neklapalo.
Zdroj: 38212
Zdieľajte:

Pred stretnutím proti DVTK Jegesmedvék Miškolc odohrali pod Pustým hradom pätnásť stretnutí, z možných 45 bodov získali iba sedem. V nájazdoch porazili DVTK (11.10.) a Detvu (22.11.), po predĺžení vyhrali nad Liptovským Mikulášom (3.12.) a v predĺžení podľahli Košiciam (8.12.). Vo zvyšných jedenástich stretnutiach nebodovali. Trojbodového zápasu sa vo Zvolene dočkali Banskobystričania až na šestnásty pokus: "Konečne prvá výhra za tri body na tomto ľade. Všetci v tíme si myslíme, že je to začiatok niečoho a krok po kroku sa budeme snažiť zlepšovať a približovať sa k play-off," konštatuje asistent trénera, Jozef Budaj.

Prečítajte si aj

Zmeny na lavičke Slovana: Končí Stantien aj Jendek, mužstvo budú viesť dvaja rovnocenní tréneri

"Barani" viedli 2:0, keď využili presilovky. Miškolc síce vyrovnal, no v závere rozhodol Samuel Mlynarovič: "Bola to situácia po buly. Všetko zapadlo ako malo. Ja som nemal veľa iných možností ako vystreliť a som rád, že som to trafil a nakoniec to bol víťazný gól. My sme strelili rýchle dva góly, mali sme ďalšie šance na zvýšenie, čo sme nevyužili. Miškolc vyrovnal, no tímovou robotou a odhodlaním sme to strhli na našu stranu, za čo sme veľmi radi. Nálada pri prehrách nie je dobrá. Ja pevne verím, že tento impulz nám pomôže a v ďalších zápasoch sa nám bude iba dariť," hodnotil 30-ročný center prvej formácie.

Stretnutie bolo o to špeciálnejšie, že DVTK v piatok porazil Slovan a na desiatej pozícii odskočil Banskej Bystrici na šesť bodov. O priečku zaručujúcu poslednú miestenku pre predkolo play-off podľa všetkého zvedú boj práve tieto dva celky: "Tento zápas bol preto dôležitý. Chceli sme ho vyhrať, aby sme tú stratu znova skresali na tri body, pretože deväť by bola veľká priepasť. My sa budeme ďalej snažiť zbierať body, kde len budeme môcť. Verím, že Miškolc bude zakopávať a my ich predbehneme," hovorí Mlynarovič.

Jeho víťazný zásah bol pre neho vôbec prvý v ročníku 2020/21: "Takto dlho som na gól ešte nečakal, ale bol som zranený. Verím, že góly, ale hlavne víťazstvá budú pribúdať, aby sme sa dostali na priečky pre play-off, kde môžeme potrápiť súperov," verí popradský odchovanec.

Budaja tešila zlepšená hra tímu: "Už v Poprade sme naznačili, že sme si vstúpili do svedomia, niektoré veci sme odstránili a teraz sme s týmito myšlienkami išli do zápasu, aby sme dobre hrali v strednom pásme, napádali a boli silní na puku. Robili sme malé veci, tie rozhodujú zápasy. Za stavu 2:2 sme ubránili oslabenia, v hre 5 na 5 sme sa zdvihli a hrali tú hru, čo predtým," doplnil asistent trénera Chudého.

Najproduktívnejší hráč HC ´05, obranca Alex Breton, zaznamenal bilanciu 1+1 a má 24 kanadských bodov. Filip Vašaš sa vrátil do zostavy po zranení ruky, prihral na gól práve Bretonovi. Navyše, Jakub Sukeľ sa trafil prvýkrát od 28. decembra.

Pozrite si aj

VIDEO Réway predviedol škaredý zákrok na útočníka Nitry Andreja Kollára
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články