Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Michalovce doma získali tri body proti Popradu

MICHALOVCE - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase 32. kola Tipos extraligy nad HK Poprad 4:3. Popradčania sú priebežne na 2. priečke o skóre za Zvolenom, Michalovce poskočili na 6. miesto s dvojbodovým náskokom na Košice.
Zdroj: 38351
Zdieľajte:

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Góly: 13. Korhonen (Mudrák, Lalancette), 26. Hickmott, 50. Takáč, 57. Korhonen (McCormack, Lalancette) - 20. Mešár (Skokan, Kramár), 43. Drgoň (Svitana), 59. Bjalončík (Zagrapan, Mashinter). Rozhodovali: Goga, D. Konc st. - D. Konc ml., J. Konc ml., vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 1:0, bez divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Kolusz, Louis, Ťavoda, Zekucia - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti - Takáč, Suja, Šoltés - Regenda, Hickmott, Bartánus - Török, Galamboš, Chalupa - Mašlonka

HK Poprad: Vošvrda - Kramár, Drgoň, Seigo, Dalhuisen, Erving, Ulrych, Hudec - Svitana, Skokan, Mešár - Livingston, Zagrapan, Mashinter - Matúš Paločko, Bjalončík, Handlovský - Matej Paločko, Jevoš, Hájnik - Valigura

Vo vyrovnanej prvej tretine mali lepší vstup do zápasu domáci. V 13. minúte Korhonen tečoval strelu Mudráka a brankár Vošvrda bol bezmocný - 1:0. Tímy si dávali pozor na defenzívu a brankári nemuseli riešiť zložitejšie situácie. Hostia postupne zvýšili tlak, v 18. minúte ešte Matúš Paločko po samostatnom úniku neprekonal Tomeka. To sa podarilo až Mešárovi, ktorý strelou z pravého krídla prekvapil michalovského brankára - 1:1.

V 22. minúte mohol Šoltés vrátiť domácim náskok, ale v brejku neprekonal Vošvrdu. Hostia odpovedali závarom okolo bránky Tomeka, ale Hájnik ani Matej Paločko neskórovali. V 26. minúte sa Hickmott dostal k puku po chybnej rozohrávke hostí a pohotovo prekonal Vošvrdu - 2:1. V 32. minúte sa domáci dostali k presilovke o dvoch hráčov, v ktorej bol blízko ku gólu McCormack, ale neskóroval. Hostia sa o štyri minúty tešili z vyrovnania, no Mashinterov zásah neplatil pre zakončenie vysokou hokejkou.

K dvojnásobnej početnej výhode sa dostali aj Popradčania a v 43. minúte vyrovnal obranca Drgoň - 2:2. Domáci hráči však išli aj tretíkrát v zápase do vedenia. V 50. minúte vzal Takáč v obrannom pásme počas oslabenia puk Seigovi, v úniku dvoch proti jednému zvolil strelu a bolo 3:2. Rovnaký hráč mohol v 54. minúte zvýšiť náskok domácich, ale v ďalšom úniku už nenamieril presne. V čase, keď sa hostia hotovali zvýšiť nápor v snahe vyrovnať, sa Michalovčania dostali k presilovke a v nej Korhonen vyťažil zo zakrytého výhľadu popradského brankára - 4:2. Hostí to však nepoložilo a nádej na úspech im dala využitá presilovka, v ktorej Bjalončík dorazil puk za Tomeka - 4:3. K vyrovnaniu sa však hostia nedostali ani počas hry bez brankára.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články