Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan porazil Detvu, Bystrica získala dôležité tri body, Košice uspeli v Nitre a tešia sa aj Liptáci

NITRA - Hokejisti Nitry prehrali v 32. kole Tipsport extraligy s Košicami 2:3 po predĺžení a nájazdovom rozstrele.
Zdroj: 38346
Zdieľajte:

HK Nitra - HC Košice 2:3 pp a sn (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 14. Minárik (Foget, Kollár), 60. Tvrdoň - 21. Mráz (Baránek, Chovan), 31. Klhůfek (Chovan), Rozhodujúci sam. nájazd Belluš. Rozhodovali: Tvrdoň, Stano - Kacej, Crman, vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: Réway (Košice) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov

Nitra: Cowley – Š. Nemec, Mezei, Bodák, Švarný, Ege, Pupák, Knižka, Vitáloš – Hrnka, Slovák, Tvrdoň – Žitný, Kollár, Fominych – Holešinský, Foget, A. Sýkora – Múčka, Šiška, Minárik

Košice: Sedláček – Baránek, Pavlin, Růžička, Michalčin, Deyl, T. Slovák, Krasničan, Cibák – Chovan, Mráz, Klhůfek – Jenyš, Vrábeľ, Réway – Jokeľ, Eliaš, Milý – Frič, Havrila, Belluš

Úvodná tretina priniesla viacero spálených šancí. Prvú tutovku zahodil v 4. minúte hosťujúci Mráz, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu. V 9. minúte nastrelil žŕdku nitriansky útočník Slovák. To ho však mrzieť nemuselo, pretože v 14. minúte poslal Nitru do vedenia Minárik.

V prostrednej časti hry boli jasne lepším mužstvom Košice. Výrazným spôsobom k tomu pomohol rýchly gól z hokejky Mráza, ktorý sa presadil v 24. sekunde. Oceliari” viackrát zatlačili súpera v obrannom pásme. V 28. minúte ešte zlé striedanie prvej útočnej formácie “corgoňov” dokázal napraviť Cowley, no o tri minúty už nestačil ani brankár Nitry. Obrana domácich si zle rozdelila hráčov a osamotený Klhůfek už nezaváhal - 1:2.

V 45. minúte dal obrovskú príležitosť na zmenu skóre Réway, ktorý nebezpečným hitom v strednom pásme zostrelil Kollára a putoval pod sprchy. Päťminútová presilovka však Nitranom nevyšla a bránu Sedláčka prakticky neohrozili. Tlak domácich v závere nebol príliš silný, no v hre bez brankára sa Nitrania predsa dočkali vyrovnania. Tvrdoňovu prihrávku si 34 sekúnd pred koncom zrazil do vlastnej brány korčuľou jeden z brániacich hráčov Košíc - 2:2.

Predĺženie ponúklo najväčšiu šancu na rozhodnutie Nitre. Presilová hra však domácim opäť nevyšla. V samostatných nájazdoch rozhodol typickým nájazdom Belluš.

HC ‘05 Banská Bystrica - DVTK Miškovec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Góly: 13. Breton (Vašaš, Kabáč), 16. J. Sukeľ (Breton, Ihnačák), 55. Mlynarovič (Marek Sloboda) – 36. Vas (Osterberg, Wehrs), 52. Magosi Rozhodovali: Müllner, P. Šefčík – Hercog, J. Šefčík, vylúčení na dve min.: 5:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Banská Bystrica: Belányi – Crevier-Morin, Breton, Cardwell, Ďatelinka, Ganz, Bdžoch, Demo – Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ – Vašaš, Mlynarovič, Dvorský – D'Aoust, Tamáši, Kabáč – Kriška, Výhonský, Vybíral – Marek Sloboda (od 30. min.)

Miškovec: Adorján – Wehrs, Bukor, Láda, D. Kiss, Szirányi, Vojtkó, Fazakas – Rokaly, Vas, Osterberg – Magosi, Lövei, Csányi – Anderson, Galanisz, Flick – Turbucz, Páterka, Miskolczi

Úvod zápasu bol rozpačitý. Aktívnejší boli o niečo viac hostia, no nevyužili dve dobré príležitosti. V prvej sa ocitol voľný Anderson spomedzi kruhov, Belányi bol pozorný, a v druhej bol Rokaly, ktorý nebezpečne tečoval puk. Do vedenia išli napokon banskobystrickí hokejisti v krátkej presilovke z prečíslenia. Vašaš ideálne našiel Bretona a ten zakončoval v trinástej minúte pohotovo bez prípravy. Stredoslovákom vyšla aj druhá presilovka. V nej mali tlak a pretavili do druhého gólu. Jakub Sukeľ v medzikruží mieril do odkrytej časti Adorjánovej svätyne. Maďarský celok mohol znížiť v závere prvej tretiny, no Flick neuspel z dvoch metrov sám pred Belányim.

V strednom dejstve najprv Banskobystričania nedokázali skórovať počas šiestich minút v početnej výhode. Mali prevahu i šance, konkrétne Ihnačák, Tamáši, Sukeľ a najmä Carwell, ten dokonca až trikrát, no Adorján odolal. V 28. minúte Breton pálil takmer od modrej čiary do žŕdky. Postupne ožíval v hre piatich proti piatim aj Miškovec. Csányii nepríjemne strieľal z kruhu a Miskolczi sa nepresadil voľný z troch metrov. Vyšlo to až v 36. minúte Vasovi po rýchlej akcii prvej formácie, dostal sa totiž k nemu puk po kolízii Osterberga s Bretonom a poslal ho v páde ponad lapačku gólmana HC '05 – 2:1. Pred prestávkou mal ešte na bystrickej strane dobrú možnosť Faško-Rudáš, avšak nesadol mu v koncovke ideálne puk na hokejku.

Na začiatku tretej tretiny nevyužili hráči spod Urpína ďalšiu presilovku, po nej mali rovnakú možnosť hostia a tí aj poriadne hrozili. Najprv to bol Vas, úradoval betón Belányiho, ktorý následne vychytal Magosiho a Galanisza. Maďarský celok mal potom ďalšie početne výhody a to dokonca jednu o dvoch hráčov v trvaní 55 sekúnd, využil ju, keď sa presadil z kruhu nekompromisnou strelou Magosi – 2:2. Trojnásobný majster našiel na tento zásah súpera odpoveď v 55. minúte. Mlynarovič pekne prenikol do útočného pásma, našiel si priestor medzi kruhmi a presne zakončil – 3:2. V záverečných minútach ešte Miškovec odvolal brankára, hral v šiestich, ale vyrovnať sa mu nepodarilo. Banská Bystrica tak prvýkrát vyhrala za tri body na ľade Zvolena, kde má dočasný domovský stánok pre rekonštrukciu svojho štadióna pod Urpínom.

Dukla Trenčín – HKM Zvolen 3:2 pp (2:0, 0:1, 0:1 – 1:0)

Góly: 9. Chromiak (E. Švec), 17. Paukovček (Ackered, Hecl), 61. Ackered (Hecl) – 24. Melancon (Nuutinen), 48. Kelemen (J. Mikúš, R. Bondra). Rozhodovali: Baluška, Výleta – Frimmel, Jedlička, vylúčení na 2 min: 5:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

Trenčín: LaCouvee – Lemcke, Ackered, E.Švec, Starosta, Rajnoha, Ilenčík, J.Urban – Bezúch, Paukovček, Hecl – Kettunen, Rehuš, Okuliar – Berisha, Reddick, M.Valach – Chromiak, Sojčík, Sádecký – Kukuča

Zvolen: Rahm – O.Kotvan, Betker, Melancon, M.Ivan, Kubka, Hraško, D.Ďuriš, Meliško – Kelemen, P.Zuzin, R.Bondra – Nuutinen, J.Mikúš, McPherson – Tibenský, M.Halama, P.Marcinek – Chlepčok, Gubančok, Kolenič

Stretnutie sa začalo ofenzívne. Druhá formácia Zvolena zavrela Trenčanov vo vlastnom pásme. Mikušovo dvojnásobné zakončenie zneškodnil LaCouvee. Na opačnej strane klziska sa do zakončenia predral Kettunen, no jeho pokus mieril tesne nad bránku. Následne mal hosťujúci tím štvorminútovej presilovky. Hoci zavrel súpera v obrannej tretine, kanadský gólman Dukly neinkasoval. Napriek väčšej aktivite Trenčanov padol gól do bránky bryndziarov. Chromiakova strela sa v 9. min odrazila od betónu brankára do korčúľ vracajúceho sa Hraška a puk skončil v sieti. Akcie sa striedali na oboch stranách a v 17. minúte domáci šli do dvojgólového vedenia. V presilovej hre v neprehľadnej situácií dostal puk za bránkovú čiaru Paukovček v krkolomnej situácií, no hra pokračovala ďalej. Pri najbližšom prerušení presný zásah potvrdil videorozhodca.

Úvod druhej tretiny patril Zvolenčanom. Tí mali v 24. minúte presilovú hru o dvoch hráčov a hneď ich prvé zakončenie skončilo v sieti, keď tvrdý pokus Melancona skončil v sieti. Aktivita bola na zvolenských hokejkách aj naďalej, k čomu prispelo ďalšie vylúčenie v domácich radoch. Veľké šance sa však pred LaCouveem nerodili a čo prešlo, to s prehľadom pochytal domáci gólman. V závere druhej tretiny sa Trenčín mohol dostať znova do dvojgólového vedenia. Sádecký síce skóroval, no hlavný rozhodca hru prerušil ešte pred jeho zakončením a obral Duklu o presný zásah.

Začiatok poslednej tretiny patril zverencom trénera Pardavého, ktorý hrali dve presilové hry po sebe. Dokázali si však vytvoriť iba jednu príležitosť, keď Valachov tvrdý pokus skončila na tele brankára Rahma. Naopak, vyrovnanie prišlo znenazdajky. Po biliardovej akcií na jeden dotyk poslal puk do siete Kelemen. O minútu na to mohli domáci znova viesť. Paukovček si nakorčuľoval medzi kruhy. Jeho pokus Rahm vytesnil. Záverečné minúty rozhodnutie nepriniesli. V predĺžení rozhodol o extra bode pre Duklu Ackered, ktorý strelou z voleja v presilovej hre prestrelil gólmana Rahma.

Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 32. kola Tipos extraligy na domácom ľade nad HC Mikron Nové Zámky 3:1 a ukončili tak päťzápasovú sériu bez výhry. V prebiehajúcej sezóne je to len ich štvrtý triumf a s dvanástimi bodmi figurujú na chvoste tabuľky. Zámky prehrali tretí duel za sebou a sú na deviatom mieste.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Mikron Nové Zámky 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 17. Mihalík (Oško), 31. Tullio (Portokalis, Mezovský), 60. Rud. Huna (Petran, Kaarlehto) - 9. Doggett (Seppänen, Šeliga). Rozhodovali: Snášel, Novák - Durmis, Šoltés, vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: Hamráček 5+DKZ za napadnutie - Jurík 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Kaarlehto – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Rud. Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Tullio – Kalousek, Uhrík, Bača

Nové Zámky: Kiviaho – B. A. Clarke, Västilä, Ordzovenský, Fereta, Mikuš, Holenda, Šeliga – Seppänen, Doggett, Števuliak - Andrisík, Embrich, Bajtek - Zahradník, Holovič, Jurík - Ondrušek, Rehák

Prvú veľkú príležitosť mali hosťujúci hráči, keď v 5. minúte využil Seppänen chybu Rudolfa Hunu a ocitol sa pred bránkou, no Kaarlehta neprekonal. Na brankárovi domácich následne stroskotal aj Jurík a Ondrušekov pokus skončil na žŕdke. Domáci si zahrali od 7. minúty presilovku, no Kiviaha v bránke hostí neohrozili a takmer inkasovali, keď im ušiel Doggett. Nerozhodný stav platil do 9. minúty, keď sa už hostia tešili z gólu. Kaarlehto vyrazil Šeligovu strelu len pred seba a Doggett dorazil puk do siete - 0:1. Nové Zámky si mohli vypracovať aj vyšší náskok, no Clarke ani Bajtek svoje šance nepremenili. V 17. minúte udreli domáci, keď sa po peknej kombinácii v presilovke presadil Michalík - 1:1.

Zámky mohol poslať do vedenia hneď v úvode 2. tretiny Seppänen, ale vo veľkej šanci sa nepresadil. V ďalších minútach sa hralo najmä v strednom pásme a ubudlo väčších šancí. Domáci si vypracovali prvú až po polhodine hry a hneď z nej vyťažili vedúci gól. McShaneova strela skončila na bránkovej konštrukcii, no Tullio sa už z dorážky nemýlil - 2:1. Liptáci si potom v krátkom slede zahrali dve presilovky, ale nedokázali pridať ďalšie góly. V závere sa to v početnej výhode nepodarilo ani hosťom.

Hráčom Liptovského Mikuláša sa v tretej tretine darilo brániť tesný náskok. Súpera nepúšťali do vyložených šancí, v 46. minúte prežili jedno oslabenie a v záverečnej desaťminútovke aj dlhé päťminútové po vylúčení Hamráčka za napadnutie. Dve minúty pred koncom si skomplikovali situáciu, keď dostal Valtola dve minúty za zdržovanie hry a Zámky hrali 6 na 4. Mikuláš však situáciu zvládol a Rudolf Huna dve sekundy pred koncom upravil do prázdnej bránky na 3:1.

HC Slovan Bratislava - HC 07 Detva 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly: 13. Kundrík, 48. Bortňák (Šišovský, Ališauskas), 52. Urbánek (Ranford), 55. Kundrík (Valach) - 7. Klíma (Korím, Curry). Rozhodovali: Korba, Lokšík - Janiga, Synek, vylúčení: 12:10 na 2 min, navyše: Maier - Curry obaja 10 min za hrubosť, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovan: Parks – Brodzinski, Ališauskas, Štajnoch, Meszároš, Valach, Maier, Beňo - O'Donnell, Kytnár, Ranford - Jendek, Urbánek, Šišovský – Kundrík, Bortňák, Matoušek - Lepskii, Lukošík, Jasenec - Lačný

Detva: Sholl – Turan, Lalík, F. Fekiač, Rymsha, Gachulinec, Jendroľ, O. Turan, Korím, Masarik – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, P. Valent, Sýkora – Curry, T. Klíma, Žilka

Domáci vstúpili do stretnutia aktívne a už v 1. minúte mohli otvoriť skóre po peknej akcii, no Sholl si poradil so zakončením O'Donnella. V 5. minúte sa predviedli aj hostia a Parks mal plné ruky práce s dorážkou Rymshu. O dve minúty neskôr však brankár "belasých" už inkasoval, keď mu prepadla strela Koríma a Klíma dorazil puk do siete. Slovan odpovedal v 13. minúte, Sholl vyrazil strelu jedného z obrancov len pred seba a k puku sa najrýchlejšie dostal Kundrík - 1:1. V závere tretiny si oba tímy zahrali v početnej výhode, ale skóre sa už nezmenilo.

Druhé dejstvo sa nieslo v znamení nedovolených zákrokov, tvrdých súbojov i viacerých šarvátok a pästných súbojov, takže sa len málo hralo v plnom počte. Hra tak bola rozkúskovaná. V 25. minúte vypálil Meszároš a Sholl sa zapotil pri následnej dorážke Kytnára. Detva hrala v polovici stretnutia presilovku o dvoch hráčov, na dlhý čas zavrela súpera v pásme, ale nedokázala ju zužitkovať. V 34. minúte sa dostal do šance Ranford, ale svoju akciu nepremenil.

Domáci prežili v úvode tretieho dejstva ďalšie oslabenie a krátko po ňom udreli. V 48. minúte si nakorčuľoval pred bránku Bortňák a poslal "belasých" do vedenia - 2:1. Detva si krátko na to zahrala ďalšiu presilovú hru, ale opäť nedokázala nájsť recept na obranu domácich a vzápätí znovu pykala. V 52. minúte totiž hneď po uplynutí svojho trestu naskočil Urbánek na ľad, dostal sa do úniku a zoči voči Shollovi uspel. Ďalšiu poistku Slovana pridal v 55. minúte Kundrík.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články