Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ihnačák sa na ľade cítil katastrofálne, od marca odohral jednu tretinu, kedy si zlomil prst

POPRAD - Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica pokračujú v nepriaznivých výsledkoch. Zaznamenali svoju ôsmu prehru v rade. Proti lídrovi tabuľky z Popradu sa v drese "Baranov" predstavil aj navrátilec Brian Ihnačák. Jeho gól na body nestačil.
Zdroj: 38309
Zdieľajte:

"Prehra nás mrzí, chceli sme už vyhrať aj napriek tomu, že sme hrali proti prvému Popradu. Odohrali sme dobré stretnutie," tvrdí bývalý reprezentant Talianska. V prebiehajúcom ročníku nastúpil len raz. Aj to iba na niekoľko minút.

"Ak nepočítam jednu odohranú tretinu v Taliansku, kedy som si zlomil prst, tak som hral prvý zápas od marca. Na ľade som sa preto necítil dobre, skôr katastrofálne. Bol som iba na jednom tréningu. Snažil som sa napriek tomu zo seba vydať maximum," prezradil.

Prečítajte si aj

DVTK porazilo Slovan, Poprad vyhral nad Bystricou, Trenčín vezie tri body z Košíc

Po stretnutí v Poprade ozrejmil aj svoj návrat pod Urpín: "Návrat do Banskej Bystrice sa zrodil preto, že som chcel ísť do tímu, ktorý poznám. Aj manželka sa potešila, že som si vybral práve Bystricu a to napriek tomu, že v tejto sezóne má tím odlišné ambície a skladbu tímu. Viem, že sa zmenilo veľa hráčov a inak je to nastavené aj finančne. Pre mladých je výzvou, že im takýto klub dal šancu. Je to v ich rukách."

Počas prebiehajúceho ročníka bol 35-ročný hokejista súčasťou druholigového talianskeho tímu Meran/Merano, lenže nastúpil iba raz (0+2) a odišiel na základe dohody s vedením klubu, pre ktorý je v súčasnosti prioritou stabilizovanie rozpočtu a znižovanie nákladov v náročnom ročníku ovplyvnenom koronavírusom. Spoločne s ním skončil aj 58-ročný Miroslav Ihnačák, Brianov strýko. Ihnacak v predošlej sezóne odohral za „Baranov“ dvanásť zápasov a získal rovnaký počet bodov za päť gólov a sedem asistencií.

"Rohaté derby" medzi Popradom a Banskou Bystricou prinieslo aj zaujímavú bitku kanadských legionárov. Proti sebe sa postavili Brandon Mashinter a Marc-Olivier Crevier-Morin.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články